Obavijesti

Sport

Komentari 11

Izbornik Mulaomerović skratio popis: Ovo je 12 košarkaša koji će igrati za Hrvatsku na Euru

Izbornik Mulaomerović skratio popis: Ovo je 12 košarkaša koji će igrati za Hrvatsku na Euru

Mulaomerović je izabrao 12 košarkaša koji će prije Eurobasketa još igrati i dvije utakmice kvalifikacija za iduće Europsko prvenstvo - protiv Poljske u Varšavi i Švicarske u Opatiji prije odlaske put Italije na veliko natjecanje

Još su dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine ispred hrvatske košarkaške reprezentacije, a izbornik Damir Mulaomerović skratio je popis na samo 12 imena koji će igrati i na nadolazećem Eurobasketu u Italiji.

Košarkaši izgubili od Slovenije, ali puno 'pristojnije'... A sad rezanje popisa i na EuroBasket
Košarkaši izgubili od Slovenije, ali puno 'pristojnije'... A sad rezanje popisa i na EuroBasket

Ranije je s popisa otpao Roko Rogić, a nakon poraza protiv Slovenije u Celju (94-88) se Damir Mulaomerović zahvalio Mateu Drežnjaku, Pavlu Marčinkoviću i Goranu Filipoviću. Tako će put Milana ići Jaleen Smith, Lovro Gnjidić, Dominik Mavra, Kruno Simon, Toni Perković, Bojan Bogdanović, Ivan Ramljak, Mario Hezonja, Dario Šarić, Roko Prkačin, Ivica Zubac i Karlo Matković

Ima tu iskusnih igrača, ali i puno debitanata na velikom natjecanju u reprezentativnom dresu. To su Smith Gnjidić, Mavra, Perković, Prkačin, Zubac i Matković. Podsjetimo, Hrvatska je na nadolazećem Eurobasketu u skupini s Grčkom, Velikom Britanijom, Estonijom, Italijom i Ukrajinom, a prva je utakmica na rasporedu u petak, 2. rujna, s početkom u 17 sati protiv Grčke.

Opatija: Prijateljska košarkaška utakmica, Hrvatska - Mađarska

Prije toga će Mulaomerovićevi izabranici odraditi još spomenute dvije utakmice kvalifikacija za iduće Europsko prvenstvo.  Prva je na rasporedu u četvrtak, 25. kolovoza u Varšavi protiv Poljske, a druga u nedjelju, 28. kolovoza u Opatiji protiv Švicarske.