Sport

Komentari 9

Izgubili od nas pa se iskalili na Austriji: Nijemci su dobili +12!

Izgubili od nas pa se iskalili na Austriji: Nijemci su dobili +12!

Austrijanci su u prvom dijelu na krilima svojih navijača donekle i parirali Nijemcima koji su igrali jako lošu obranu, ali kada je Njemačka prvi put povela, to je za domaćine već bila izgubljena utakmica...

Nakon pobjede Španjolske nad Bjelorusijom, rukometaši Njemačke su ostali i bez teoretskih šansi za polufinale. Bitka za medalju je ostala samo san, ali zato im je ostala borba za peto mjesto.

Nakon teškog poraza od Hrvatske, Nijemci su se iskalili na domaćinima Austrijancima i pobijedili ih 34-22 u pretposljednjem kolu. Iako utakmica nije imala nekog posebnog značaja osim susreta za treće mjesto u skupini, momčad Christiana Prokopa je odigrala fantastičnu utakmicu i razbila domaćine.

Austrijanci su u prvom dijelu na krilima svojih navijača donekle i parirali Nijemcima koji su igrali jako lošu obranu, ali kada je Njemačka prvi put povela, to je za domaćine već bila izgubljena utakmica. Nikola Bilyk se potpuno ugasio, Božović trošio lopte kao da su besplatne, a to je sve iskoristilo njemačko leteće krilo Timo Kastening koje je utrpalo šest golova.

Vidjelo se na Nijemcima da su i dalje glavama na utakmici protiv Hrvatske i da se teško mire s tim porazom, a Austrijanci su na početku i igrali na tu kartu. No kada se njemački stroj upalio, domaćini više nisu imali šanse.

Najbolji kod Njemačke bio je već spomenuti Kastening sa šest golova, Reichmann je zabio pet, Pekeler četiri.

Austrijanci su u prvoj fazi natjecanja imali sve tri pobjede, ali u Beču ih je dočekala porcija od tri poraza. Nikola Bilyk zabio je pet komada, a Posch je dodao četiri. I to je to bilo od Austrije koja je u drugom poluvremenu potpuno nestala s terena i pomalo razočarala navijače koji su ih u velikom broju došli gledati i protiv velikih rivala.

Njemačka je tako osigurala treće mjesto, a u sljedećem kolu će grupnu fazu zaključiti utakmicom protiv Češke, a onda idu u bitku za peto mjesto. Što se tiče Austrije, sada su četvrti, a nakon utakmica protiv Bjelorusa mogu i dodatno potonuti.

Najčitaniji članci