Sport

Komentari 10

Izgubio finale od Čilića pa u Halleu pobijedio idola Federera

Izgubio finale od Čilića pa u Halleu pobijedio idola Federera

Čudo, stvarno nisam ovo očekivao. Roger je bio moj idol, kao i svima koji odrastaju. Velika je čast što sam uopće igrao s njim prije nego prestane igrati, pa onda i pobijediti ga, rekao je Felix Auger-Aliassime.

Da je mogao birati između poraza u finalu Stuttgarta od Marina Čilića i pobjede protiv Rogera Federera, vjerojatno ni sam Felix Auger-Aliassime ne bi odmah mogao odlučiti što bi prihvatio, ali mladi je Kanađanin u svega tri dana uspio i jedno i drugo

Pobjedu života, pobjedu nad svojim idolom Auger-Alliasime ostvario je u Halleu, turniru čiji je Federer pobjednik bio deset puta. Dobio je Švicarac prvi set, međutim, s tim je stala i njegova ravnopravna igra. U cijelom meču ponudio je čak 15 break-lopti, a pritom izborio samo jednu. Statistika kakvu Federer vjerojatno ne pamti u meču na travi na dva dobivena seta.

ATP Tournament in Halle

- Čudo, stvarno nisam ovo očekivao. Roger je bio moj idol, kao i svima koji odrastaju. Velika je čast što sam uopće igrao s njim prije nego prestane igrati, pa onda i pobijediti ga - rekao je Felix nakon četvrte Top 10 pobjede (4-6, 6-3, 6-2), koja je iz Hallea nakon prvog nositelja Medvedeva izbacila i petog.

ATP Tournament in Halle

Federer nikada u 1521 službenom meču u karijeri nije igrao s mlađim protivnikom od sebe, njih dvojicu dijeli 19 godina, štoviše, rođena su obojica na isti dan, 8. kolovoza.

Ne odluči li se Federer u zadnji čas na još jedan turnir uoči Wimbledona, što nije nikada, a u ponudi su idućeg tjedna Mallorca i Eastbourne, u All England Club doći će tek s dva meča na travi i formom koja nimalo ne obećava da može do kraja...