Obavijesti

Sport

Komentari 0

Iznenađenje u hrvatskoj grupi. 'Vatrenima' pomogao čovjek koji je bio na probi u Dinamu!

Iznenađenje u hrvatskoj grupi. 'Vatrenima' pomogao čovjek koji je bio na probi u Dinamu!

Latvija je s igračem manje od 62. minute ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama za Euro protiv Armenije u Rigi (2-0), a prvi gol zabio je Janis Ikanunieks koji je igrao kad je za "modre" debitirao Dani Olmo

VIDEO

Armenija je nakon četiri kola bila u odličnoj poziciji sa sedam od mogućih 12 bodova i prijetila da pomrsi račune favoritima skupine Hrvatskoj i Turskoj. No nakon poraza od Hrvatske, a u četvrtak i na gostovanju kod Latvije (2-0) šanse za plasman na Euro svela je na minimum.

Reprezentacija koja je u pet utakmica imala pet poraza, primila 13 golova, a zabila svega tri priredila je iznenađenje u Rigi i tako pomogla "vatrenima" praktički se riješiti jednog konkurenta u borbi za odlazak u Njemačku.

Vodeći gol za Latvijce u 39. minuti zabio je Janis Ikaunieks (28), napadač RFS-a koji je 2014. bio na probi u drugoj momčadi Dinama. Nastupio je i u prijateljskoj utakmici protiv Segeste 2. kolovoza te godine u Sisku u debiju Danija Olma. Tad su na terenu bila i dvojica modrih povratnika Tibor Halilović i Fran Brodić.

Janis Ikanunieks bio je i u francuskom Metzu, grčkoj AE Larisi, norveškom Stromsgodsetu i finskom KuPS-u, a u RFS-u je od početka ove godine.

Početkom nastavka, u 52. minuti, Marcis Ošs dobio je drugi žuti karton i činilo se kako će Armenija tu krenuti po preokret, no presjekao ju je korner u 68. minuti i novi gol iz gužve koji je zabio Daniels Balodis (25). To je bio i kraj nadanja za goste.

Armenija do kraja kvalifikacija u studenom dočekuje Wales pa stiže u goste Hrvatskoj na Maksimiru, dok će Latvija u nedjelju na gostovanje u Tursku pa u idućoj akciji dočekati "vatrene".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!
PRVA NL JUNIORI

Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!

Dinamu je bio dovoljan remi u Splitu, do njega je došao i osigurao titulu tri kola prije kraja. Gosti su poveli u šestoj golom Koščevića, a Skoko u 53. sjajno pogađa za konačnih 1-1