Obavijesti

Sport

Komentari 291

Bye, bye, Jose: Perez potvrdio raskid ugovora s Mourinhom!

Bye, bye, Jose: Perez potvrdio raskid ugovora s Mourinhom!
5

Nije to otkaz, nego sporazumni raskid ugovora na kraju sezone. Jose Mourinho mi je rekao kako bi bilo najbolje da ode, rekao je predsjednik Reala Florentino Perez

VIDEO

Španjolski mediji pripremali su teren za Mourinhov odlazak iz Madrida. U klupskim prostorijama Reala sastao se Upravni odbor kluba, a predsjednik Florentino Perez za 20:00 sati sazvao je konferenciju za novinare. Bilo je jasno da se nešto "kuha". Perez je objavio je ono o čemu španjolski mediji pišu danima. 

- Mourinho mi je rekao kako bi najbolje bilo da ode i ja sam to prihvatio. Nije to otkaz, to je sporazumni raskid ugovora. Nismo slomljeni, ujedinjeni smo kao nikad prije - rekao je Florentino Perez i potvrdio odlazak Mourinha.

Sad je i službeno. To je predsjednik kluba objavio dva kola prije kraja prvenstva. Real će sporazumno raskinuti ugovor s Mourinhom koji odlazi 2. lipnja, nakon posljednje ovosezonske utakmice u Primeri, protiv Osasune.

- Mourinho mi je rekao da utakmice u Engleskoj traju 90 minuta, a u Španjolskoj 24 sata na dan i sedam dana tjedno. Želio sam da Mourinho nastavi svoj rad u Real Madridu, ali pritisak je bio ogroman. Nepodnošljiv. Mourinho nam je puno dao u sportu i hvala mu na tome - dodao je Perez.

Portugalski trener u Realu je proveo 1007 dana, osvojio je tri trofeja, kup, superkup i prvenstvo. No ove sezone nije osvojio ništa...

- Prošle godine bili smo uspješni, obarali smo rekorde. No ove godine... Nije to bilo dobro. Za nas nije uspjeh polufinale Lige prvaka i drugo mjesto u Primeri. Zato je Real veliki klub. Uvijek ćemo pamtiti Mourinha, on je dio naše povijesti. Ovo je tužan dan za klub - kaže Perez.

Vjerojatno ne bi bilo drugačije ni da je Mourinho osvojio Kup kralja u petak. Sve je bilo spremno za slavlje. Atletico Madrid nije pobijedio Real 14 godina. Slavljenički autobus u bojama "kraljevskog kluba" bio je u garaži, natočen do čepa. 

No Real je izgubio finale Kupa kralja i priliku da spasi sezonu. Atletico je slavio na Bernabeuu. Mourinho je stigao u klub kao pobjednik, ali sad odlazi kao gubitnik...

"Zaratio" s navijačima

Nakon ispadanja od Borussije Dortmund u polufinalu Lige prvaka, Jose Mourinho izjavom je uzburkao navijačku javnost. 

- Znam da me u Engleskoj vole, siguran sam da sam u nekim klubovima tamo voljen, posebno u jednom. U Španjolskoj me ljudi mrze - rekao je Jose i pokrenuo nagađanja da se vraća u Englesku na klupu Chelseaja.

Jose već tražio Abramoviča da zadrži Lamparda

Navodno je Mourinho bio u kontaktu s vlasnikom Chelseaja i jedan od uvjeta za njegov povratak u klub bio je ostanak Franka Lamparda. Inače, nedavno je Lampard produljio ugovor i ostaje u Chelseaju još jednu sezonu. Znakovito...

Mourinho izviždan na Bernabeuu

Na gotovo svakoj utakmici navijači su pokazali što misle o Mourinhu u njegovim "koketiranjem" s Chelseajem. Žestoko su ga izviždali i to na Santiago Bernabeuu. 

Sukob s Pepeom

Šef nije u pravu. Iker je legenda kluba i zaslužio je više poštovanja, rekao je Pepe i tako otvorio sukob s Mourinhom. Portugalski trener odgovorio je svom sunarodnjaku da je frustriran jer mu je mjesto u prvih 11 uzeo dječak Varane. Ubrzo se Pepe našao, ne na klupi, nego na tribini. Bila je to jasna Mourinhova poruka.

"Ovo je moja najgora sezona"

Nakon poraza u finalu Kupa kralja od Atletica, Jose Mourinho bio je vidno razočaran.

- Ovo je moja najgora sezona. Potpuni promašaj - rekao je Mourinho.

Konferencija za novinare Real Madrida (LIVE):

<<< 20:40 Novi trener? Teško je naći trenera koji će voditi klub tri godine kao Mourinho. Jose mi je rekao kako bi najbolje bilo da ode i ja sam to prihvatio. Nismo slomljeni, ujedinjeni smo kao nikad prije. O novom treneru ćemo vas obavijestiti sljedećih dana, dodaje predsjednik Reala.

<<<20:35 Mourinho mi je rekao da utakmice u Engleskoj traju 90 minuta, a u Španjolskoj 24 sata na dan i sedam dana tjedno. Želio sam da Mourinho nastavi svoj rad u Realu, ali pritisak je bio ogroman. Nepodnošljiv. Mourinho nam je puno dao u sportu i hvala mu na tome, rekao je Perez.

<<< 20:22 Ne radi se o otkazu, već o sporazumnom raskidu ugovora. Naš novi trener? Ime ćemo objaviti u idućih nekoliko dana, objasnio je predsjednik Reala Florentino Perez.

<<< 20:20 Perez je potvrdio kako će klub sporazumno raskinuti ugovor s Mourinhom koji odlazi nakon 2. lipnja i utakmice protiv Osasune u Primeri.

 <<< 20:12 POTVRĐENO JE. JOSE MOURINHO ODLAZI NA KRAJU SEZONE!

<<< 20:10 Florentino Perez ušao je u prostorije kluba. Novinari očekuju njegovo izlaganje. Postoji mogućnost da će Perez objaviti kako Mourinho odlazi iz kluba, a mogla bi to biti samo "presica" o nadolazećim klupskim predsjedničkim izborima. Uskoro ćemo saznati o čemu se radi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 291
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom