Sport

Komentari 47

Izviđač kao Dinamo: Dao 14 igrača na Europsko prvenstvo

Izviđač kao Dinamo: Dao 14 igrača na Europsko prvenstvo

Od Šege, Mandića, Muse, do braće Burić, Terzića, Prce, Ivana Karačića..., svi su ponikli ili igrali za Izviđač. "To je ponos za Ljubuški", naglašava Toni Čolina

Od Denisa Buntića do ovogodišnjih debitanata na velikom natjecanju Josipa Šarca i Mateja Hrstića, ljubuški Izviđač već desetljeće i pol ima svoje predstavnike u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Ove godine prvi put na Euru je i Bosna i Hercegovina pa je popis igrača koji su u svojoj razvojnoj fazi nastupali za Izviđač uistinu velik. Čak 14 igrača ovoga kluba je na Europskom prvenstvu.

- Za Ljubuški je sigurno ponos i satisfakcija što ima toliko momaka koji su prošli ili stasali u našem klubu, jer Ljubuški ima kulturu rukometa u zadnjih 20 godina koja je okrenuta proizvodnji svojih kadrova i "svojih" igrača jer potencijal koji imaju naša djeca i tradicija koju imamo uz stručan rad pokazuje iz godine u godinu da smo na pravom putu i ovo je samo potvrda da vrijedi sav trud koji je uložen u RK Izviđač kroz godine - kazao nam je Toni Čolina, izbornik U-18 reprezentacije BiH i trener prve momčadi Izviđača, koji je u klubu dugo godina radio s mladima.

Od ovih 14 igrača koji su na prvenstvu Čolina je sudjelovao u razvoju njih čak trojice zbog čega je ponosan.

- Imao sam sreću učiti od starijih navedenih igrača, a s druge strane posvetiti se maksimalno i biti na raspolaganju mladim snagama koje dolaze u sustavu natjecanja za mlađe dobne skupine koji nije na razini na kojoj bi trebao biti u BiH - kazao nam je Čolina.

Graz: Hrvatska rukometna reprezentacija susrela se s Bjelorusijom u 2. kolu EP-a

Izbornik BiH Bilal Šuman na Euro je poveo bivše Skaute braću Benjamina i Senjamina Burića, Mirsada Terzića, Nikolu Prcu, Josipa Perića, Dejana Malinovića, Ivana Karačića, Marina Vegara i Mirka Hercega, dok je Lino Červar među kauboje stavio izviđače Marina Šegu, Davida Mandića, Željka Musu, Josipa Šarca i Mateja Hrstića.

I Červar je u utakmicama SEHA lige gostovao u Ljubuškom, a nije skrivao divljenje uspjesima Rukometne akademije Izviđača koja je izbacila veliki broj igrača pa je zbog svoga rada zaslužila divljenje cijele regije, jer ovi igrači igraju u svim jačim europskim ligama.

- Morali smo alternativne načine tražiti kroz broj natjecanja i turnira za razvoj naših igrača uz svakodnevni stručni rad i posvećenost poslu koji radi svaki trener u školi rukometa ovo je plod svih zajedno, i klub i ljudi oko kluba kao i cijeli Ljubuški moraju biti ponosni - zaključio je Čolina.

Najčitaniji članci