Obavijesti

Sport

Komentari 24

Izvlačite kuglice jednu po jednu i sami složite ždrijeb Mundijala. Mi smo izvukli Brazil i Srbiju

Izvlačite kuglice jednu po jednu i sami složite ždrijeb Mundijala. Mi smo izvukli Brazil i Srbiju

Fifa je također objavila da momčadi iz iste konfederacije ne mogu biti uključene u istu skupinu, osim onih iz Europe, kojih je 13. Dakle, pet od osam skupina po četiri u grupnoj fazi imat će dvije europske momčadi

VIDEO

Hrvatska reprezentacija će se i šesti put naći u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo. Sve oči bit će uprte u Dohu u petak kada u 18 sati starta ples kuglica. 

Pokretanje videa...

Press konferencija izbornika Dalića uoči dva pripremna susreta Hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovenije i Bugarske VIDEO

Svi smo nestrpljivi uoči ždrijeba, a svatko ima neke svoje želje. Koja skupina bi bila prolazna, koja najteža, tko bi bio najbolji izbor. Izbornik Zlatko Dalić želi izbjeći Francusku te se nada reprezentacijama iz Afrike i Azije, Lovro Majer pak priželjkuje što slabije protivnike, a Sosa Brazilce. A što biste vi htjeli?

Dok čekamo ždrijeb u kojem će Hrvatska doznati protivnike u grupnoj fazi na svome šestom nastupu na Svjetskom prvenstvu, imate priliku poigrati se ždrijebom i zamisliti na trenutak da ćete vi izvlačiti kuglice u Dohi. San svakog navijača. 

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

Na internetskim proplancima pojavio se simulator ždrijeba u kojem sami možete zaplesati kuglicama. Možete birati jednu po jednu reprezentaciju iz svakog šešira tako što kliknete na kuglice te tako sastaviti sve skupine. To možete napraviti OVDJE i izabrati protivnike za Hrvatsku. Mi smo izvukli Brazil, Srbiju i Saudijsku Arabiju. Prolazno?

Fifa će prema ljestvici koju će objaviti 31. ožujka odrediti jakosne skupine, a prvih sedam reprezentacija bit će nositelji grupa, dok će Katar kao domaćin biti nositelj A skupine. Posljednji, četvrti pot uključit će reprezentacije koje će zauzeti pozicije od 24. do 28. na ljestvici, plus tri momčadi, koje neće biti definirane u trenutku ždrijeba, a koje će izaći iz interkontinentalnog play-offa (14. i 15. lipnja) i preostalih pobjednika Uefinog doigravanja.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Fifa je također objavila da momčadi iz iste konfederacije ne mogu biti uključene u istu skupinu, osim onih iz Europe, kojih je 13. Dakle, pet od osam skupina po četiri u grupnoj fazi imat će dvije europske momčadi.

Grupna faza će trajati 12 dana, s četiri utakmice dnevno. Raspored će biti utvrđen naknadno, nakon što se svakoj utakmici dodijeli stadion i vrijeme početka.

Do sada je 27 reprezentacija izborilo kartu za Katar, a posljednji među njima su Portugal, Švedska, Kamerun, Gana, Maroko, Senegal i Tunis. SAD i Meksiko su na korak od SP-a, a preostale putnike doznat ćemo nakon ždrijeba. 

Drugi šešir:

Danska (9.)
Nizozemska (10.)
Njemačka (11.)
Meksiko (12.)
SAD (13.)
Švicarska (14.)
Hrvatska (15.)
Urugvaj (16.)

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: GOL! Majstorija Brune Petkovića iz slobodnjaka za izjednačenje
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: GOL! Majstorija Brune Petkovića iz slobodnjaka za izjednačenje

Marko Pjaca doveo je Riječane u vodstvo sjajnim udarcem iz penala u 50. minuti nakon što je Pierre-Gabriel srušio Pašalića, a Bruno Petković izjednačio je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti