Obavijesti

Sport

Komentari 34

Luka Modrić potpisao za NK Varteks: 'Navijam za Hajduk'

Luka Modrić potpisao za NK  Varteks: 'Navijam za Hajduk'
1

UGOVOR Potpisao sam na godinu dana. Obrovac? Ne, moji roditelji su iz Varaždina, ali svejedno navijam za Hajduk, rekao je Luka Modrić koji je počeo igrati nogomet u Nedeljancu, gdje i Marko Rog

VIDEO

Nemalo su se iznenadili treneri i uprave trećeligaških klubova vidjevši da je za njihova konkurenta, Varteks, potpisao ni manje ni više nego - Luka Modrić.

- Nisam iz Dalmacije. Moji su iz Varaždina, a nogomet sam počeo igrati u Nedeljancu, gdje i Marko Rog. S 14 godina su me pozvali u Varaždin, a sad sam, eto, u Varteksu - počinje Modrić.


Imenjak i prezimenjak jednog od najboljih nogometaša svijeta za osobnom poteže brže od bilo kojeg revolveraša na Divljem zapadu.

- Kad se s nekim upoznam i kažem mu ime i prezime, nitko mi ne vjeruje. Zapravo, čim pružim ruku, odmah moram posegnuti za osobnom iskaznicom jer moram dokazivati tko sam. Misle da ih zezam - kaže Luka, koji ima 18 godina, a 19 će napuniti u kolovozu.

Životni planovi nisu mu vezani isključivo za nogomet.

- Ma kakvi?! Planiram upisati fakultet. Razmišljam o Strojarskom fakultetu u Zagrebu, pa su mi u klubu rekli da će mi u Zagrebu pronaći neki klub gdje bih trenirao, a onda bih vikendom dolazio u Varaždin na utakmice. Fakultet mi je vrlo važan, nikad ne znate što će biti s nogometnom karijerom, a s diplomom u džepu imate neke mogućnosti.

Kad na treningu igraju nogomet, svi žele biti u momčadi s Modrićem. Znate kako je, lijepo je znati da vam je suigrač - Modrić. Varaždinski Luka čak igra na istoj poziciji kao i onaj “pravi”, iz Reala.

- Isto sam vezni igrač, ali tu svaka sličnost između nasprestaje. Uspoređuju li me po stilu igre s Modrićem? Pa, i ne baš, ha, ha... Ja sam više destruktivac.

Dalmatinski Modrić probao se nametnuti u Hajduku, no nije uspio, pa je karijeru izgradio u Dinamu. Varaždinski Modrić ne bi imao ništa protiv tog scenarija. Zapravo, samo prvog dijela.

- Hajdukovac sam i ne bi bilo loše kad bi me pozvali u Split, ha, ha... S Varteksom sam potpisao na godinu dana i jedva čekam prve utakmice.

I dok je, primjerice, sinu Robbiea Keana, kao i velikoj većini djece Luka Modrić idol i uzor, varaždinski Modrić nije krenuo tim putem. Odnosno, ima neke druge idole.

- Ma neee, svaka čast Luki Modriću, volio bih ga i upoznati, ipak je on naš najbolji nogometaš, no moj idol je Paul Scholes iz Uniteda. Često znam na YouTubeu pogledati kako je igrao Scholes, to je bilo savršenstvo - zaključio je Modrić.

Eto, tko bi rekao da će tako brzo hrvatskim travnjacima opet trčati Luka Modrić?! I to, zvuči nevjerojatno, ali u trećoj ligi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana