Sport

Komentari 5

Jača i od nevremena: Platila je 1700 € za taksi i uzela broncu!

Jača i od nevremena: Platila je 1700 € za taksi i uzela broncu!

Je li to bila dobra investicija? Ovo mi je prva medalja na SP-ima. Jest brončana, ali mi znači gotovo kao zlato, rekla je Laura Muir, kojoj je snježno nevrijeme umalo oduzelo šansu da nastupi na SP-u

Britanka Laura Muir (24) u petak je osvojila brončanu medalju u utrci na 3000 metara na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Birminghamu. S obzirom na to da je gotovo propustila utrku, to je fantastičan rezultat za dvostruku europsku prvakinju na 1500 i 3000 metara.

Laura je, naime, na dan utrke rezervirala let iz Glasgowa, no velike količine snijega koje je proteklih dana i na Otok donijela "zvijer s istoka", kako su prozvali sibirsku ciklonu, otkazale su sve letove iz škotske prijestolnice.

- Ispred kuće bilo je 30 centimetara snijega, a taksi za aerodrom kasnio je više od dva sata. Rezervirala sam nekoliko letova, ali svi su bili otkazani. Na kraju mi je bilo važno samo da dođem na utrku - kazala je.

Atletičarka se našla u problemima - kako prijeći 466 kilometara u nekoliko sati i stići se pripremiti za utrku? S obzirom na to da je zapeo i promet vlakom i autobusima, jedina opcija bila je - automobil.

Uzela je Laura taksi i putovala čak sedam sati do Birminghama. Cijena? "Samo" 1700 eura. Ipak, stigla je na vrijeme i osvojila brončanu medalju, svoju prvu na najvećim smotrama.

- Je li to bila dobra investicija? Ovo mi je prva medalja na SP-ima. Jest brončana, ali mi znači gotovo kao zlato - rekla je.

Vrlo lako mogla je Muir osvojiti i srebro da joj pri samom ulasku u cilj drugoplasirana Nizozemka Sifan Hassan nije ušla u putanju. Zlato je osvojila Etiopljanka Genzebe Dibaba.

- Samo sam trčala i nisam razmišjala o Muir. Nisam ni znala da je netko bio iza mene do zadnjeg metra. Imam duge noge, a kad sam umorna, onda ne mogu kontrolirati svoje tijelo - rekla je Hassan koja se može opustiti jer britanski savez nije podnio žalbu.

Najčitaniji članci