Obavijesti

Sport

Komentari 4

Jadran napada titulu: Nakon Dobuda stigli Bukić i Harkov!

Jadran napada titulu: Nakon Dobuda stigli Bukić i Harkov!

S Bukićem i Harkovom dobili smo vrhunske igrače na lijevoj i desnoj strani. Već ranije smo objavili dolazak centra Nikše Dobuda te imamo u idućoj sezoni ozbiljne planove u svim natjecanjima, najavio je Jadranov predsjednik Albert Pavlović.

VIDEO

Sa Zvončaca vidi se... Titula! Dobro, još ne, ali splitski Jadran učinio je ozbiljan korak prema nečemu što nije uspio nikada - postane, naime, prvak Hrvatske! Dvostruki prvak Europe, a nikad Hrvatske (četiri puta doprvak), u svoje je redove iz onih osipanih zagrebačke Mladosti doveo Luku Bukića i Konstantina Harkova, jednog sadašnjeg i jednog budućeg hrvatskog reprezentativca.

Dva, dakle, vrhunska pojačanja, uz ono ranije u Nikši Dobudu, koja su Splićane učinila glavnim konkurentima dubrovačkom Jugu u idućoj sezoni i kandidatima za ulazak/povratak u Ligu prvaka za što će morati proći kvalifikacije. Nije to, pak, ni sve što je uprava splitskog stogodišnjaka napravila po pitanju pojačanja; stižu i branič Marino Čagalj iz njemačkog Spandaua te povratnik golman Mate Anić iz francuskog Reimsa.

Vruće je bilo na riječkom Korzu: Vaterpolisti šetali u gaćicama
Vruće je bilo na riječkom Korzu: Vaterpolisti šetali u gaćicama

- S Bukićem i Harkovom dobili smo vrhunske igrače na lijevoj i desnoj strani. U novoj sezoni za nas će igrati i Marino Čagalj, vratio se golman Mate Anić, a već ranije smo objavili dolazak centra Nikše Dobuda te imamo u idućoj sezoni ozbiljne planove u svim natjecanjima u kojima ćemo nastupiti - najavio je Jadranov predsjednik Albert Pavlović.

Bukiću će, nakon Mladosti i Pro Recca, Jadran biti treći klub u karijeri. Na Zvončacu je nekada igrao i njegov otac Perica koji je sa Splićanima osvojio pehar prvaka Europe 1992. godine u Trstu, koji je i mlađi Bukić sada vidio i u Jadranofoj trofejnoj sali.

- Nije to utjecalo, ovo je moja odluka. Kad sam čuo da Jadran slaže ozbiljnu momčad za najveće stvari, nisam puno dvojio. Brzo sam se dogovorio s ljudima iz kluba, a trenera Milu Smodlaku odlično poznajem.

Moskovljanin Harkov, koji je zbog procesa dobivanja hrvatskog državljanstva morao ostati u hrvatskom klubu, kontinent će, za promjenu, zamijeniti Jadranom u svakom smislu.

Zagreb: Mladost i Primorje EB susreli se u utakmici 6. kola Hrvatske vaterpolske lige

- Nikad dosad nisam živio u gradu na moru, to sam uvijek želio. Obožavam Split, dosta sam ga već razgledao i radujem se vremenu koje je ispred mene. Radujem se i skorom nastupu za Hrvatsku, moj je sportski cilj igrati na najvećim natjecanjima za najveće rezultate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...