Obavijesti

Sport

Komentari 37

Jairo je potpuno van forme, ali Tramezzani nema previše izbora

Jairo je potpuno van forme, ali Tramezzani nema previše izbora
7

Hajduk u utorak čeka osmo gostovanje kod Gorice. U prethodnih sedam ogleda nikad nisu slavio, štoviše, pet puta su poraženi, a samo su u prvom i zadnjem ogledu izvukli remi...

VIDEO

Je li bod osvojen u Velikoj Gorici za Hajduk dobar rezultat ili ne? Ako je suditi po izjavi trenera Paola Tramezzanija, koji je nakon utakmice kazao kako je "ovo pozitivan rezultat izboren protiv momčadi koja ima 15 bodova više", dileme nema. On je zadovoljan - bod je dobar.

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14
Hajduk je igrao bez imalo rizika iako im bodovi nasušno trebaju!
Hajduk je igrao bez imalo rizika iako im bodovi nasušno trebaju!

No Tramezzani je lišen osjećaja povijesne važnosti i veličine kluba kojem je na čelu i teško će ikad uvjeriti prosječnog navijača Hajduka da je ono što smo vidjeli u subotu dobro. Pa makar mu i statistika išla u prilog, a ona otkriva kako Hajduk u sedam ogleda nikad nije slavio na gostovanju kod Gorice, štoviše, pet puta je poražen, a samo su u prvom i zadnjem okršaju izvukli remi.

Pa iako se Hajduk u zadnjih par godina srozao na jako niske grane, teško da će njegovi navijači ikad prihvatiti bod iz susreta s Goricom kao pozitivan rezultat, a još teže da je momčad u jednoj od ključnih utakmica odigrala onako mlako i bezidejno. Upravo je u najavi susreta trener Hajduka najavio kako mu se sviđa muška i agresivna igra koju prikazuju igrači Gorice, ali njegovi igrači to očito nisu ni razumjeli, a još manje proveli u djelo.

Mujakić zabio neviđen autogol, a Atanasov spasio bod Hajduku
Mujakić zabio neviđen autogol, a Atanasov  spasio bod Hajduku

Obrana je kako-tako funkcionirala, sredina terena nije se uspjela nametnuti i organizirati prijenos lopte na protivničku polovinu terena, a skupa s napadačima nisu uspjeli napraviti iole ozbiljniji pritisak na zadnju liniju Gorice, koja je bez problema izlazila iz svoje polovine terena s loptom. No još je poraznije to što nisu uspjeli organizirati suvislu akciju, iako je suparnička momčad u prvom poluvremena napravila jedan jedini prekršaj!?

I ma koliko na Poljudu puhali balon optimizma i nadali se da mogu spasiti sezonu osvajanjem utješnog trofeja, Kupa, koji ih vodi i preko Gorice i preko Dinama u gostima, a onda vjerojatno i Rijeke na neutralnom terenu u Velikoj Gorici, dojam je kako je put do Europe puno lakši kroz prvenstvo. No to su kalkulacije koje prepuštamo društvu s Poljuda. U utorak imaju osmu priliku pobijediti "turopoljsku crnu mačku" i barem na dvadesetak dana produžiti snove o Europi.

Atanasov: Tramezzani nas je probudio na poluvremenu, ali nismo uspjeli iskoristiti šanse
Atanasov: Tramezzani nas je probudio na poluvremenu, ali nismo uspjeli iskoristiti šanse

Ali kako? E to je pitanje za Tramezzanija, koji će, da budemo slikoviti, od istih sastojaka morati pripremiti puno kvalitetnije jelo. U vezni red mu se doduše vraća Fossati, no pravo je pitanje što s napadom. Tramezzani ni u utorak neće moći računati na Umuta i Diamantakosa, a Jairo je potpuno van forme i u subotu je bio figura manje, iako je u HNL - u najviše golova zabio upravo Gorici.

'Nećemo se prilagođavati igri Gorice, nema 'ćibe' za Lovrića'
'Nećemo se prilagođavati igri Gorice,  nema 'ćibe' za Lovrića'

Koga gurnuti u vatru uz Livaju i Kačaniklića najveći je upitnik. Inzistiranje na Jairu više nema smisla, mladi Ljubičić je upisao tek 11 minuta protiv Zagreba, a Tramezzani ga je i onako pustio u Rijeku da pomogne juniorima u susretu s Orijentom, a od preostalih ofenzivnih igrača koje ima na raspolaganju, jedino logično rješenje bi trebao biti Tonio Teklić. Zaigrao je Teklić i zabio gol u Tramezzanijevom debiju u Šibeniku, no od tada je uglavnom grijao klupu. Je li vrijeme za novu priliku?

Tonio Teklić

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.