Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Nećemo se prilagođavati igri Gorice, nema 'ćibe' za Lovrića'

'Nećemo se prilagođavati igri Gorice,  nema 'ćibe' za Lovrića'
3

Svaka je utakmica važna, svaka je ispit i za momčad i za mene kao trenera. Ova utakmica je za nas isto ispit, a ispiti se pripremaju jedan po jedan, tako ćemo pristupiti i ovoj utakmici, ne razmišljajući o kupu.

VIDEO

Ako je suditi po rezultatima u zadnjih nekoliko godina, Hajduku je bilo lakše dva puta pobijediti Rijeku u gostima, nego što će to biti u dva gostujuća ogleda s Goricom. Jer Hajduk je Rijeku pobjeđivao na Rujevici, a Goricu na njenom terenu još uvijek nije svladao. I ne samo da je nisu svladali, nego ih je Gorica u jesen 2019. godine i pogurala u spiralu negativnih rezultata, potom i smjena i zaokreta koji su klub i doveli u trenutnu nezavidnu situaciju, iz koje se pokušavaju izvući svim silama.

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14
Tramezzani je uspio ono što nisu mogli Primorac, Vukas ni Tudor!
Tramezzani je uspio ono što nisu mogli Primorac, Vukas ni Tudor!

Podsjetimo se, točno 500 dana prije dvostrukog gostujućeg ogleda s Goricom, Hajduk je također odigrao dvostruki gostujući ogled s istim protivnikom. Momčad koju je tada vodio Damir Burić na put je otišla s prvog mjesta na prvenstvenoj ljestvici, pobjedom bi sačuvali prednost nad Dinamom koji je, istina, imao i dva susreta manje, a imali su i velike ambicije u kupu. No, u razmaku od tri dana Gorica je dva puta slavila s po 2-1, ponajviše zahvaljujući Kristijanu Lovriću koji je dalekometnim šutevima izbušio Josipa Posavca, i Hajdukovi planovi i snovi srušili su se poput kule od karata. Hajduka sada opet čeka dvostruki ogled s Goricom, najprije prvenstveni a onda i Kup, ogledi su to u koje Hajduk mora tražiti pobjedu kako bi sačuvao nadu da će i ove godine zaigrati u Europi.

- Imali smo tjedan dana za pripremu, šest treninga, pripremili smo se dobro jer nas očekuje vrlo važna utakmica. Svi znamo koliko nam to znači.

Gorica je snažna momčad s dobrom obranom?

- Velika je razlika na ljestvici i to vam govori koliko su dobri kao momčad, ali i kao klub. Gorica u zadnjih nekoliko godina radi jako dobro, naš sportski direktor Mindaugas Nikoličius je bio i njihov sportski direktor. No on je sada kod nas i to je za nas jako dobro. Organizirani su, dobro stoje na terenu, vole igrati preko zadnje linije i preko golmana, dobri su u reposjedu i kontroliraju utakmicu. Brzi su i agresivni.

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka
Ni u Italiji nema igrača poput Marka Livaje. Moćan, a tehničar
Ni u Italiji nema igrača poput Marka Livaje. Moćan, a tehničar

Na klupi Gorice sjedi bivši trener Hajduka Siniša Oreščanin koji voli imati posjed lopte. Jeste pričali sa sportskim direktorom o njemu i o Gorici?

- Naravno da sam pričao s Nikom o njihovom igri, znam da oni vole kontrolirati loptu, postavljaju se tako da grade igru iz zadnje linije i da iz tog posjeda dolaze u velikom broju u zadnju trećinu terena.

Nema Fossatija u prvoj utakmici, tko će ga mijenjati?

- Mi imamo dosta alternativa za Marka na sutrašnjoj utamici. Danas ćemo odlučiti tko će dobiti priliku.  Po kvaliteti i načinu kako igraju u obje faze su to Nejašmić i Jurić, a ako budemo mijenjali stil igre, tu je i mladi makedonski reprezentativac Atanasov.

Planirate li zbog izostanka Fossatija mijenjati impostaciju ili će to biti "figura za figuru?

- Probat ćemo nekoliko opcija, s četiri igrača iza, s dva zadnja vezna, s dva napadača... Vidjet ćemo, pokazali smo da možemo igrati u različitim formacijama i različitim ulogama za neke igrače.

Tko je najopasniji igrač Gorice?

- Imaju dosta dobrih igrača, brzih, iskusnih, internacionalaca... Ne bih spomenuo jedno ime, nego cijelu momčad, čak i ovi koji ulaze s klupe su kvalitetni. Treba biti jako dobar u fazi obrane, kao i u prošlim utakmicama kad smo dali malo prilika protivnicima.

Pripremate li posebnu obranu za Lovrića, možete li ga spremiti u "ćibu" (krletku op. p)?

- Ne, nećemo se prilagođavati njemu.

'Da mi Hajduk ponudi doživotni ugovor, ne bih mislio ni trena...'
'Da mi Hajduk ponudi doživotni ugovor, ne bih mislio ni trena...'

Dvije su utakmice protiv Gorice, druga je po svemu važnija. Hoćete li skrivati nešto u prvoj, ili ćete igrati maksimalno?

- Mi smo koncentrirani na svaku utakmicu. Momčad je navikla igrati u ritmu dvije utakmice tjedno. Razmišljamo samo o prvoj utakmici, profesionalci smo i tako se pripremamo. Svaka je važna i svaka je ispit za momčad i za mene kao trenera. Ovo je za nas ispit, a ispiti se inače pripremaju jedan po jedan, tako ćemo pristupiti i ovoj utakmici.

Gorica je momčad koja igra fizički. Možete li se adaptirati na takvu utakmicu i da vaši plemeniti igrači poput Livaje neće imati zaštitu sudaca?

- Oni su jaki i agresivni, to je njihova karakteristika i to mi se sviđa, kao i način na koji igraju. Mi moramo biti takvi u duelima. Nogomet je kontaktni sport, i mi se moramo prilagoditi takvom stilu igre na svakoj utakmici.

Jairo je zabio šest golova Gorici i jedan je od najboljih igrača u ligi kad su u pitanju dobiveni dueli. Je li on u kombinaciji da krene od početka utakmice i može li igrati kao centralni napadač?

- Možda je njegova pozicija centralnog napadača bolja nego na krilu, pogotovo u gostima, ima šansi da sutra počne od prve minute...

Umut i Diamantakos imali su problema s mišićima, kakvo je njihovo stanje i hoće li zaigrati sutra?

- Umut je radio odvojeno od momčadi dva dana i bit će u konkurenciji za utakmicu, a Diamantakos još uvijek nije u konkurenciji.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica