Obavijesti

Sport

Komentari 39

Jakir: Otpisani Drmić, Menalo i Marin! Ogiwara je već stigao u Zagreb, želim i Brekala i Hoxhu!

Jakir: Otpisani Drmić, Menalo i Marin! Ogiwara je već stigao u Zagreb, želim i Brekala i Hoxhu!
3

Na popisu Sergeja Jakirovića nalazi se 11 mladih igrača, među njima je povratnik Marko Brkljača, dok bi se danas trebao realizirati dogovor Dinama i Lokomotive oko Morena Živkovića...

VIDEO

Dinamo se okupio uoči nastavka sezone. Sergej Jakirović u jutarnjim je satima predstavio plan i program zimskih priprema medijima, dok će momčad na prvi trening izvesti tek oko 15 sati. Dinamovci neće biti kompletni na prvom okupljanju u 2024. godini, na današnjem treningu neće biti Ristovskog, Moharramija, Emrelija, Kaneka, ni novog modrog Japanca - Takuye Ogiware.

Pokretanje videa...

Požar na derbiju: Torcida zapalila stolice na južnoj tribini 00:40

- Danas se okupljamo, priključili smo 10 mladih igrača iz naše škole s obzirom na pozicije gdje smo deficitirani. Oni će prvi tjedan biti s nama, pa ćemo vidjeti za Rovinj tko nam treba. Na desnoj strani nemamo Ristovskog koji će biti slobodan ovaj tjedan zbog smrti majke, ni Moharramija kojeg neće biti cijeli mjesec, pa tražimo desnog beka - rekao je Sergej Jakirović, pa dodao:

Sosa i Mihajličenko nisu za Dinamo

- Emreli je slobodan do sutra, a Kaneko i novi igrač Ogiwara su došli jutros. Ogiwara prvo ima liječnički da finiširamo transfer, a onda će dobiti koji slobodan dan zbog jet-laga. Za neke smo poput Drmića i Marina procijenili da mogu ići dalje, neće biti prostora za njih, a ušli su u zadnjih šest mjeseci ugovora. I radimo na tome, za Menala tražimo neku soluciju s kojom ćemo svi biti zadovolji, da nađe negdje da igra.

Gvardiol: Pep me nazvao i pitao jesam li spreman. HNL pratimo Kova i ja, Dinamo će biti prvak
Gvardiol: Pep me nazvao i pitao jesam li spreman. HNL pratimo Kova i ja, Dinamo će biti prvak

Jakirović je nastavio...

- Za Jurića je bolje da ide negdje na posudbu. Kod mene se ozlijedio u Rijeci, bilo bi dobro za njega da dobije kontinuitet nastupa, a sa Sosom i Mihajličenkom raskidamo posudbe, mislim da nemaju kvalitetu za Dinamo, ne za ono što mi trebamo. Mi smo u Zagrebu do nedjelje, u subotu igramo s Rogaškom u Maksimirom, a onda smo od 8. do 17. siječnja u Rovinju. Tamo ćemo igrati četiri utakmice, tražimo još jednog suparnika.

Jakirović ima dvije velike želje, a s Kanekom stiže novi Japanac, koji je mučio i Manchester City!
Jakirović ima dvije velike želje, a s Kanekom stiže novi Japanac, koji je mučio i Manchester City!

Kakva je situacija s Morenom Živkovićem?

Živković i Brodić u Dinamu

- Bit će Moreno s nama, samo moramo dogovoriti s Lokomotivom da bude sve kako treba. Oni ga imaju na posudbi do ljeta, moramo se dogovoriti između klubova, a očekujem da će Živković biti s nama. Taj ćemo sastanak odraditi danas. Brodić je na popisu, kupili smo ga i ostavili u Varaždinu, kreće s nama u pripreme, neka dokaže da može igrati u Dinamu. Ja sam uvjeren da on to može.

Zagreb: Trening GNK Dinamo uoči sutrašnje utakmice 1. kola Konferencijske lige

Na čemu ćete najviše raditi ove zime?

- Mi imamo dobar posjed u smislu brojki, ali moramo biti konkretniji i vertikalniji, to je i do profila igrača kakav imamo. Moramo to popraviti, treba nam kvalitetniji reposjed i presing, Dinamo je godinama na taj način lomio suparnike, to moramo vratiti. Nedostaje nam golova s krilnih pozicija, s te strane smo zabili samo šest golova u HNL polusezoni.

Nema smisla sad povlačiti Čavlinu u Dinamo

Kakva još pojačanja tražite ove zime?

- Tražimo desnog bočnog i lijevo krilo, to planiramo dovesti do kraja prijelaznog roka. Kad donosimo odluke moramo donijeti dobre odluke, nema smisla sad povlačiti Čavlinu. Ako bismo ga uzeli, morali bismo mu odmah dati "jedinicu", a to mu sada ne možemo garantirati. Dobro se razvija u Lokomotivi, on je naša budućnost.

Bivši dinamovac pokazao novu curu: Već je ranije priznao kako bi se htio skrasiti s Hrvaticom
Bivši dinamovac pokazao novu curu: Već je ranije priznao kako bi se htio skrasiti s Hrvaticom

Što očekujete od ovog prijelaznog roka? 

- Očekivanja tijekom prijelaznog roka? Zadnja tri mjeseca gledamo igrače, ali kad se odlučimo za nekoga, pojave se razne varijante. Ubacuju se ljudi sa svih strana, pa ja odmah odustajem od posla. Ne želim trošiti energiju. Kao u slučaju Ogiware, mediji su se zabavljali Wdowikom i Mitajom, to se odugovlačilo, pa smo reagirali i uzeli Ogiwaru u tri dana. 

HNL tablica za 2023. godinu: Hajduk osvojio najviše bodova!
HNL tablica za 2023. godinu: Hajduk osvojio najviše bodova!

Može li riječ-dvije o Takuyu Ogiwari?

Jakirović: Dinamo nije imao normalnog lijevog beka

- Teško ga je uspoređivati se nekim kad nismo imali normalnog lijevog beka. Zamolio sam Ljubičića i Perkovića da to igraju, jedan je više vezni igrač, drugi više stoper. Ogiwara je okomit, raznovrstan, stabilan iza, stabilan naprijed..., meni se svidjelo što sam vidio. Pogotovo kad je igrao klupsko SP, kad bježi igračima Manchester Cityja, morali smo reagirati. Nadam se da će biti dobar, uvjeren sam u to, vjerujem da će mu adaptacija biti lakša. Kad se dovode Japanci, dovode se u paru, njima je tako lakše. 

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige

Ima li kakvih pomaka u situaciji oko Arbera Hoxhe ili Josipa Brekala?

- Hoxha? Da, ima pomaka. Priča se i pregovara. I mi i Brekalo imamo želju da on dođe, kao i s Hoxhom. Nešto se pita Slaven Belupo i Fiorentinu. Ako mene pitate, ja želim obojicu. Svaki trener uvijek želi dva igrača. Je li to realno? Jest, zašto ne bi bilo? Uvijek postoji mogućnost i da netko ode iz kluba, prijelazni rok traje do 15. veljače. Ali, do 31. siječnja svaki igrač može u inozemstvo, na sve treba biti spreman.

Osijek dovodi bivšeg dinamovca u zimskom prijelaznom roku?
Osijek dovodi bivšeg dinamovca u zimskom prijelaznom roku?

Od juniora će s prvom momčadi krenuti Klarin, Mikić, Cvetko, Graonić, Kujundžić, Baković, Šunta, Miljak, Majić i Koščević, dok na popisu nema Živkovića (!?), Marina, Menala, Drmića, nema ni ozlijeđenih Šutala, Stojkovića i Kačavende, kao ni Mihajličenka i Sose. A na ovom popisu Sergeja Jakirovića neočekivano se našao i povratnik Marko Brkljača. 

Igrači na okupljanju: Nevistić, Zagorac, Krkalić, Klarin, Ristovski, Moharrami (Azijski kup), Mikić, Perić, Theophile, Bernauer, Cvetko, Perković, Graonić, Mišić, Sučić, Kujundžić, Brkljača, Ademi, Bulat, Ljubičić, Baković, Baturina, Šunta, Halilović, Špikić, Kaneko, Miljak, Rukavina, Vidović, Majić, Petković, Kulenović, Brodić, Emreli, Koščević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Forbes objavio listu najbogatijih sportaša: Srbin i Slovenac su na popisu, hrvatski sportaši nisu...
LOVA DO KROVA

Forbes objavio listu najbogatijih sportaša: Srbin i Slovenac su na popisu, hrvatski sportaši nisu...

Zbog priljeva novca s Arapskog poluotoka, 50 najplaćenijih sportaša nikad nije više zarađivalo. Na vrhu liste je Cristiano Ronaldo, a među 50 najplaćenijih je čak 19 NBA košarkaša
Dinamo trlja ruke! Kopenhagen izgubio derbi, 'modri' sve bliže plasmanu u doigravanje LP-a
POGLEDAJTE VIDEO

Dinamo trlja ruke! Kopenhagen izgubio derbi, 'modri' sve bliže plasmanu u doigravanje LP-a

Dinamu se moraju poklopiti još dva uvjeta. Prvi je da Real Madrid pobijedi Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka, a drugi je da Slavia Prag ne bude prvak Češke. I tu Dinamo dobro stoji