Obavijesti

Sport

Komentari 31

Jakirović: Još me u klubu nisu pitali hoćemo li kupiti Vidovića! Jeličić: Rijeka je najbliže tituli...

Jakirović: Još me u klubu nisu pitali hoćemo li kupiti Vidovića! Jeličić: Rijeka je najbliže tituli...
3

U nekim situacijama možda ćemo zaigrati s Petkovićem, Brodićem i Kulenovićem zajedno, kaže Sergej Jakirović koji nije želio komentirati aferu oko VAR-a koja trese hrvatski nogomet

VIDEO

Dinamo je odigrao još jednu dojmljivu utakmicu, u četvrtfinalu Kupa s 4-0 svladao Goricu. Za pobjedu "modrih" zabijali su Vidović, Brodić, Kulenović (11m) i Vrbančić, a Jakirović je bio zadovoljan igračima iz drugog plana.

Pokretanje videa...

slavlje u dinamovoj svlačionici 00:49

- Čestitam dečkima na odličnoj igri, od prve sekunde smo bili koncetirani. Otvorili smo sjajno, poveli 2-0 i kontrolirali sve. Odmarali smo neke igrače, debitirao je Cvetko, zabio i Vrbančić, sjajna večer za nas. Sad igrači koji su manje igrali vide zašto im skačemo po glavi na svakom treningu. Više puta sam ponovio, "živi" smo na svakoj fronti - rekao je Sergej Jakirović, pa na konstataciju kako je Dinamo danas tek drugi put u sezoni zabio dva gola u prvom poluvremenu domaće utakmice dodao:

- Zahvaljujem se statističarima, to ne pratim. Jasno da je lakše kad ranije povedeš, nisam znao za taj podatak, treba nam više efikasnosti. Kad punimo šesnaesterac, onda smo opasni. A kad smo iza stabilni, onda je sve lakše, nekad te i suparnik izigra. Drago mi je što nismo primili gol, Zagi je isto bio pravi.

Kako je jednu utakmicu u miru gledati s klupe?

- Dobar. Ne znam koji je mjerač za stres, ali nisam ja nikad miran. Hoću da sve bude bolje, da u individualnim analizama koje radi Sandro bude još bolje. Sučić? Pero je ušao u ozbiljan kontinuitet s visokim radnim navikama, nema šanse da neka informacija prođe kraj njega da ju ne shvati. Cvetko je cijelo vrijeme s nama od priprema, drago mi je radi njega. Vrbančić? Nije počastio poslije Ponikva, a još je i danas zabio. Samo ne znam odakle će počastiti. On je "osmica" ili "desetka", mladi igrač koji ima svjetlu budućnost.

Vaše pričuve su odradile dobar posao.

- Nisu to pričuve, nema prva i druga ekipa, uvijek imamo plan A i plan B, sve ovisi o rezultatu. Brodića smo doveli jer kvalitetom zaslužuje to. Petković je reprezentativac, ali Brodić i Kulenović, svi su različiti. Mogu se i svi zajedno iskoristiti, svaki igrač nam je potreban, zato mi je drago što su tako odigrali.

Zagreb: Četvrtfinale nogometnog kupa između GNK Dinamo i HNK Gorica

Kako gledate na nastupa Vidovića, razmišljate li već o njegovom otkupu?

- Vidović? Nismo o tome pričali, bar ja nisam. On je s nama tu, dobro trenira. Ali radi i dodatno, pravi je profesionalac, vrijeme radi za njega, ja ni sa kime nisam razgovarao oko njegovog otkupa. 

Kako gledate na cijelu afere oko VAR-a koja trese hrvatski nogomet posljednjih dana? Tu su izašle snimke i s utakmica Dinama...

- Bez komentara - završio je Jakirović.

Riječ je dobio Dinko Jeličić.

- Zaslužno smo ispali. Dinamo je od početka dobro ušao, mi perlabavim gardom. Imam osjećaj da smo lagano ovo izgubili, plan je bio da budemo agresivniji i čvršći. Vjerojatno su prva dva gola usmjerili utakmicu. Kasnije smo nešto kreirali, ali na kraju ako želite više u utakmici protiv Dinama, to mora biti bolje, Dinamo je na kraju zasluženo - rekao je Dinko Jeličić, koji je tri tjedna poslije prvenstvenog poraza u Maksimiru rekao da je Rijeka najbliže naslovu:

- I dalje mislim da je Rijeka najbliže naslovu, kao što sam tada rekao oni imaju najmanji pritisak. Tada Dinamo nije prošao Betis u Euopri, to im je sad još s aspekta prvenstva dodatan hendikep, s time se nije lako nositi. Iako su dečki koji su danas za Dinamo odradili posao, pokazali su da Dinamo ima dvije prave momčadi, ali neće im biti lagano. Ako moram davati prednost, dao bih je Rijeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika