Obavijesti

Sport

Komentari 42

Jakirović nakon teške pobjede: 'Put iz Seville je ostavio traga, a živo me zanima analiza penala'

Jakirović nakon teške pobjede: 'Put iz Seville je ostavio traga, a živo me zanima analiza penala'

Očekivao sam pad u drugom dijelu, ali mi smo pali već 10 minuta prije kraja prvog poluvremena. Znam da ovo nije penal, ali vidjet ćemo što kaže komisija. Idemo dalje, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović

VIDEO

Na kraju je bilo jako napeto. Imali smo penal i zicer, rekli smo i u svlačionici da se osjetio pad Dinama u pritisku koji su imali na početku. Moram pohvaliti dečke koji su ušli jer su dali impuls više, čekali smo šanse, a nažalost danas ih nismo iskoristili. Dinamo je i protiv Betisa pokazao da se znaju jako dobro braniti kad trebaju, a u napadu imaju individualnu i momčadsku kvalitetu, započeo je nakon poraza od Dinama (1-0) na Maksimiru trener Varaždina Nikola Šafarić.

Imali su nogometaši gostujuće momčadi dvije velike šanse pred kraj utakmice, ali Marko Dabro je promašio penal u 81. minuti, odnosno obranio mu je Ivan Nevistić koji je obranio i zicer Jurici Poldrugaču u petoj minuti sudačke nadoknade i ostavio velika tri boda na Maksimiru.

Dinamo nema šampionski gard. Nevistić spasio 'modre' i Jakira
Dinamo nema šampionski gard. Nevistić spasio 'modre' i Jakira

- Znali smo da imamo širinu na krilima i u napadu, da ćemo dočekati šanse koje su se i dogodile, a teško je za očekivati da će netko Dinamu u Zagrebu stvoriti 10 šansi. Neki igrači nikada nisu igrali u ovako odličnoj atmosferi i pred toliko ljudi pa je možda bilo malo stresa - objasnio je Šafarić pa zaključio:

- Imamo Hajduk pa Rijeku, niz teških utakmica. Moramo se nadograditi na današnju, igramo pred svojim gledateljima, očekujemo drugačiju vrstu utakmice i ganjat ćemo pozitivan rezultat.

Imala je terensku inicijativu momčad Sergeja Jakirovića, a Dinamo umjesto da ode na veću razliku, na kraju kod kuće 'spašava glavu' da bi ostao u utrci za titulu HNL-a.

Zagreb: Dinamo i Varaždin sastali su se u 23. kolu SuperSport HNL-a

- Očekivano teška utakmica s obzirom na put koji smo imali od četvrtka. Očekivao sam pad u drugom dijelu, ali kontrolu smo izgubili 10 minuta pirje poluvremena. Htjeli smo zabiti još jedan gol da prođe što mirnije, imali smo problema s regeneracijom, ali evo, Neva je obranio penal i šansu Poldrugača, a živo me zanima analiza jedanaesterca jer sam vidio da je Bernauer sam sebe napucao u ruku. Znam da ovo nije penal, ali vidjet ćemo što kaže komisija. Idemo dalje - rekao je trener Dinama pa se osvrnuo na težak put zbog utakmice u Europi:

- Nisam zadovoljan kako smo poslije reagirali, ali to pripisujem manjku energije. Vidjelo se u svakom duelu da malo kasnimo, a Varaždin je dobar na lopti. Pokušali smo sa zamjenama, imali smo jednu koju nisam htio zbog Pierrea-Gabriela. Sigurno da moramo bolje, a ostavila je traga utakmica u četvrtak. Dobro za izanalizirati da u narednim utakmicama promijenimo još više igrača da dobijemo svježinu i energiju koja je prijeko potrebna. 

Na lijevoj je strani zaigrao Stefan Ristovski, dok je na desnoj bilo francusko pojačanje Pierre-Gabriel koji je na kraju zbog grčeva napustio igru.

- Vidjelo se da dok je imao snage je sve zatvorio, a poslije je ostao bez snage. Ristovski je morao lijevo jer je Ogiwara out, a Mauro ima svojih problema i samo smo na njemu za lijevoj strani. Morat ćemo stisnuti zube i tražiti rješenje za 'ne daj Bože' - rekao je Jakirović pa se osvrnuo na iduće susrete:

FOTO Boysi se nisu proslavili: Što im to piše na koreografiji?
FOTO Boysi se nisu proslavili: Što im to piše na koreografiji?

- Betis će sigurno doći da uspije izboriti prolaz, mi imamo svoje planove. Dobro ćemo se regenerirati i s energetske strane biti puno bolji nego danas i pokušati sve napraviti da ih eliminiramo. Hvala publici koja je napunila stadion, znam da im nije lako. Nakon toga slijedi Rijeka, ali o tome nakon četvrtka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige