Obavijesti

Sport

Komentari 58

Jakirović o debitantu u Europi i supervažnoj pobjedi: Ovo je bilo polufinale, sad ide finale

Jakirović o debitantu u Europi i supervažnoj pobjedi: Ovo je bilo polufinale, sad ide finale

Morali smo riskirati jer nam je igrala samo pobjeda, nemamo što čekati. Bili su ispred nas jedan bod, ali evo, Zagi je super obranio penal. To je Astani bio prvi dolazak pred šesnaesterac, rekao je trener "modrih"

VIDEO

Po tko zna koji put ove sezone visjela mu je pozicija, ali zadržao je mir u kući i realne šanse za prezimljavanje u Europi. Sergej Jakirović imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobjede u Astani (2-0) u petom kolu Konferencijske lige.

- Dobro smo ušli u utakmicu, dominirali do tog penala i imali posjed pod kontrolom. Suparnik je očekivano stajao u niskom bloku i čekao kontru i polukontru. Nismo dobro stajali, od dva stopera jedan je trebao pomoći beku, tu su nas dosta mučili, a radili smo i neprisiljene pogreške. Oni su imali taj penal, tu smo se obranili - rekao je trener Dinama za Arenasport.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Dinamo - Osijek 2-1

Pokretanje videa...

sažetak dinamo osijek 01:53

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Nastavak je ipak donio drugačiju sliku.

- Sučić je unio živost, bilo je važno da nas ne kontriraju. Vidović je zabio, Moharrami pogodio stativu, Kaneko lijepo pogodio i zasluženo smo uzeli tri boda.

U obrani je u prvom poluvremenu dosta curilo u obrani, Dinamo je jako riskirao.

- Morali smo riskirati jer nam je igrala samo pobjeda, nemamo što čekati. Bili su ispred nas jedan bod, ali evo, Zagi je super obranio penal. To je Astani bio prvi dolazak pred šesnaesterac. Ali dobro, golman je tu, znamo da imamo dobre golmane.

Bit će još prilike za Rukavinu

Zašto je Bulat izašao na poluvremenu?

- Izmjena je bila taktičke naravi, ali imao je i problema s nogom, Ristovskog je boljelo... Završili smo s novim stoperskim parom, haha. Momci se trude, bore se i dali su obol ovoj pobjedi.

Jedan je igrač debitirao u Europi.

- Gabrijel Rukavina? Da, razmišljao sam i prije o tome, gledao sam što će biti s Brunom, on nam je važan u fazi obrane i prekidima, a i treba mu utakmica pa smo tako procijenili. Neka skuplja iskustvo, bit će još prilika.

Ostala je još utakmica protiv Ballkanija 14. prosinca.

- To smo i htjeli, nema ništa bolje nego kad ovisiš o sebi. Rekao sam igračima da je ovo polufinale, sad ide finale. Pred svojim navijačima možemo izboriti europsko proljeće - zaključio je Jakirović i najavio iduću utakmicu u ponedjeljak u Koprivnici:

- Nismo dugo pobijedili dvije utakmice zaredom, mislim dva mjeseca. Pokazali smo da se dižemo, znamo što nam je činili, igrat ćemo i protiv vremena i terena, ali moramo uzeti tri boda uz sav respekt prema Slavenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao
SAMO TRPA

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao

Dva je gola zabio hrvatski reprezentativac i to oba desnom nogom. Imao je City penal u sudačkoj nadoknadi, a iako su neki od suigrača htjeli da ga izvede
VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta
NEUNIŠTIVI MODRIĆ

VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta

Vidjeli smo taj potez na službenoj kameri, a sad se pojavila i snimka iz drugog kuta. Neuništivi Luka nastavlja pokazivati mlađim kolegama kako se 'gine' za momčad