Obavijesti

Sport

Komentari 5

Jakirović: Osjećamo posljedice terena u Koprivnici. Rudeš? Već nekoliko puta smo se opekli

Jakirović: Osjećamo posljedice terena u Koprivnici. Rudeš? Već nekoliko puta smo se opekli

Baturina je izvan kadra, a Kaneko je pokazao da je veliko pojačanje. Svi smo jako sretni zbog njega, rekao je Jakirović čija momčad u subotu dočekuje Rudeš u 18. kolu HNL-a

VIDEO

Dinamo je nakon dugo vremena povezao tri pobjede, smanjio je zaostatak za Hajdukom i došao na korak od europskog proljeća. Kada su rezultati dobri, onda je cijela atmosfera oko kluba puno bolja.

Pokretanje videa...

dinamo 00:28

Modri će 17. prosinca na Maksimiru zatvoriti jesenski dio sezone derbijem protiv Hajduka. No, dok iščekuju najveći derbi hrvatskog nogometa, četvrti po redu ove sezone, prije toga je na meniju ključni susret protiv Ballkanija u Konferencijskoj ligi. I bod je dovoljan za novo europsko proljeće.

'Osjećamo posljedice terena u Koprivnici'

Aktualni prvak će posljednje tri utakmice do kraja godine odraditi na svome stadionu, a prvi na redu je Rudeš koji uz subotu od 17.30 gostuje u sklopu 18. kola HNL-a. Utakmicu je najavio trener Sergej Jakirović.

Koprivnica: Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a

Novi izazovi su pred vama, kako ste zadovoljni utakmicom u Koprivnici i pobjedom protiv Slaven Belupa (2-0)?

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu na teškom i zahtjevnom terenu. I danas osjetimo posljedice tog terena. Nismo puno dozvolili domaćinu, jedna intervencija Nevistića. Dobro smo kontrolirali i prevenirali kontre. Zabili smo na vrijeme, jako me vesele neke stvari koje dečki usvajaju. Da smo s više igraća u šesnaestercu, bolji nam je reposjed i tranzicija. Ima prostora za napredak, zadovoljni smo pobjedom - rekao je Jakirović.

Baturina neće igrati

Uz sjajnu reakciju na teškom terenu, vidjeli ste i napredak nekih pojedinaca.

- Kaneko je dobio dodatan vjetar u leđa još otkako je zabio gol protiv Lokomotive. Jako zanimljiv igrač, pokazuje da je pojačanje. Svi smo sretni, momčad ga je jako dobro prihvatila. Momčad se kompletirala, koliko god je to čudno jer za Slaven nismo imali pet igrača koji su igrali protiv Astane, ali kompletirali smo se. Svi su više manje zdravi, tu i tamo imamo koju virozu, udarac i mehaničke povrede, ali dižemo formu i vjerujem da ćemo nastaviti.

Koprivnica: Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a

Tko će propustiti utakmicu?

- Baturina je izvan kadra. Dobio je temperaturu uoči Slaven Belupa, tek će danas doći na trening. Napravili smo detaljne preglede da ne bi nešto prošlo ispod radara. Ristovski je ušao u trening, kao i Bulat. Na 70 su posto. Bernauer je upitan za ovu utakmicu, dobio je nezgodan udarac. Jurić je imao problema s gležnjem, Ristovski, Theophilea ćemo poštedjeti. Ostali su na dispoziciji. Zagorac? 50 posto je bolje, nećemo forsirati ništa.

Davor Mladina novi je trener Rudeša. Što očekivati od tog susreta?

- On je uveo Rudeš u prvu ligu. Nema mjesta podcjenjivanju i kalkuliranju. Bez problema na kartone i ozljede, nemamo pravo na grešku. Moramo od prve sekunde dati do znanja da želimo tri boda, da što prije zabijemo gol kako bismo odveli utakmicu u našem smjeru. Sav respekt prema Rudešu, vidjelo se da se bore i da žele nešto otkinuti. Bez obzira na stanje na tablici, nekoliko puta smo se opekli ove sezone. Maksimalan fokus, želimo dobro igrati i pobijediti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...