Obavijesti

Sport

Komentari 155

Jakirovićeva kontra Miškoviću: Prvo sam ga obavijestio, a onda prihvatio Dinamovu ponudu!

Jakirovićeva kontra Miškoviću: Prvo sam ga obavijestio, a onda prihvatio Dinamovu ponudu!

Život piše svoje priče. Donosi nam prilike i izazove, uspone i padove. Tako je i u mom životu od prvog dana kada sam zaigrao nogomet pa do danas kada sam trener, napisao je Jakirović

VIDEO

Sergej Jakirović je u ponedjeljak podignuo buru u hrvatskom nogometu i uzburkao strasti na relaciji Dinamo-Rijeka. Još ujutro bio je trener Rijeke, najavljivao je susret s Lilleom, a samo nekoliko sati kasnije 'modri' su ga predstavili kao novog trenera.

Pokretanje videa...

Sergej Jakirović Dolazak Jakirovića u Dinamo oko 19:30 00:20

Predsjednik Rijeke Damir Mišković bio je u šoku. Ili je to samo bila predstava za javnost. Tvrdio je kako je za Jakirovićev odlazak doznao na Facebooku i kako je Dinamo bez njegova znanja dogovorio Jakirovića koji ga je strašno razočarao. No, čini se da se cijeli posao odvio u bitno drugačijim okolnostima. Kako smo doznali, predsjednica uprave Dinama Vlatka Peras dala je prijedlog Miškoviću, kojeg je on odbio, a sada je i Jakir iznio svoju stranu priče.

POGLEDAJTE ŠTO GRAĐANI MISLE O PRELASKU JAKIROVIĆA U DINAMO:

Bivši trener se od Rijeke oprostio objavom na Instagramu, a u njoj je naglasio kako je prvo obavijestio Miškovića o svojoj odluci pa potom nazvao čelnike Dinama i prihvatio ponudu. 

- Kao što svi znate, jučer sam prihvatio ponudu GNK Dinamo za preuzimanjem trenerske pozicije. Već sam naglasio kako je takav razvoj događaja bio brz i pomalo neočekivan. Ovim putem se želim oglasiti o nekim sebi bitnim stvarima. Moji motivi su uvijek bili primarno sportske prirode. U tome leži veliki dio razloga zašto sam prihvatio poziv Dinama. Rastanci su uvijek teški i donose emocije. Unatoč tomu, važno mi je naglasiti da niti u jednom trenutku nisam bio neprofesionalan prema HNK Rijeka. Svoju odluku sam obznanio predsjedniku Miškoviću i tek onda dao potvrdan odgovor Upravi Dinama - napisao je Jakirović.

Na klupi Rijeke proveo je devet mjeseci, ali je u kratkom roku revitalizirao klub. 

- Prije svega se želim zahvaliti HNK Rijeka na ukazanoj prilici da vodim klub s Rujevice i da zajedno sa mojim stručnim stožerom i igračima Rijeku vratimo na put pobjeda. Smatram da smo u tome uspjeli i izuzetno sam na to ponosan. Također, želim se zahvaliti svim navijačima Rijeke koji su od prvog dana bili fantastična podrška svima nama u klubu. Život piše svoje priče. Donosi nam prilike i izazove, uspone i padove. Tako je i u mom životu od prvog dana kada sam zaigrao nogomet pa do danas kada sam trener. Kao sportaš, nikada nisam bježao od izazova i želje za napretkom. Nikada to nisam ni skrivao. Ista me je želja odvela iz Mostara u Rijeku.

Životni san bio mu je sjesti na Dinamovu klupu. Već je jednom bio jako blizu, no tada je vodio Zrinjski. Ovaj put se pojavila nova prilika koju nije htio propustiti. 

Njegov odlazak nije najbolje sjeo navijačima Rijeke koji ga sigurno neće dočekati cvijećem i skandiranjem prilikom prvog povratka na Rujevicu, ali tvrdi da boravak u Rijeci nikada neće zaboraviti.

- Rijeka i Riječani će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. lako sam svjestan da će nekim navijačima ostati gorak okus, nadam se da će s obzirom na gore navedeno pronaći načina da razumiju moju odluku. Danas kreće nova stranica u mom životu. Svaki dan ćemo predano raditi na ciljevima u Dinamu siguran sam da ćemo u tome uspjeti! Za sve ostalo, pričat ćemo na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union