Obavijesti

Sport

Komentari 166

Jako Andabak nam potvrdio: Prodao sam dionice Hajduka

Jako Andabak nam potvrdio: Prodao sam dionice Hajduka
1

Bez obzira na sve, ne žalim za ulaganjem. Smatrao sam to dobrim potezom, želio sam pomoći Hajduku, rekao je Andabak koji je prodao većinu dionica T. Mamiću...

VIDEO

Prodao sam većinu dionica Hajduka Tomislavu Mamiću iz sentimentalnih razloga. Zadržao sam za sebe i obitelj tek 2000 dionica koje nominalno vrijede milijun kuna, potvrdio nam je do danas najkrupniji pojedinačni dioničar Hajduka Jako Andabak.

Ponuda vlasnika trgovačkog lanca Tommy, splitskog poduzetnika Tomislava Mamića, da od države otkupi 9,82 posto dionica Hajduka u vlasništvu Državne agencije za sanaciju banaka (DAB), nije bila jedina.

Nadzorni odbor DAB-a na čelu s ministrom Borisom Lalovcem odbio je Mamićevu ponudu od 196 kuna po dionici, no Jako Andabak se nagodio na 250 kuna po dionici pa je Mamiću prodao 26.000 od 28.000 dionica, koliko je imao u vlasništvu.

Slične ponude navodno su prihvatili i još neki dioničari Hajduka, poput Josipa Rimca, čelnika Dalekovoda...

- Gospodin Mamić ponudio mi je 50 posto nominalne vrijednosti dionica. Ponudu sam prihvatio i prodao mu 26.000 dionica po 250 kuna - otkrio nam je Andabak koji je na dionicama Hajduka, plaćenima po 500 kuna, izgubio 6,5 milijuna kuna.

- Bez obzira na sve, ne žalim za ulaganjem. Smatrao sam to dobrim potezom, želio sam pomoći Hajduku. Želio sam tada napraviti i korak više, namjeravao sam okupiti sve dioničare u tvrtku "Naprid bili" kako bi imala većinski paket dionica i upravljala Hajdukom, no nije to naišlo na dobar odjek pa sam odustao. Jednostavno, umorio sam se, a kad mi je gospodin Mamić izložio svoju ideju, odlučio sam mu prepustiti svoj paket dionica. Koliko čujem, slično će napraviti i većina ostalih krupnih dioničara - otkrio nam je Andabak, koji i dalje ostaje član Nadzornog odbora Hajduka.

- Ostajem do sljedeće skupštine kluba, nema smisla sada ostaviti tek formirani NO na cjedilu. No na skupštini ćemo vidjeti što i kako dalje, kakvo je raspoloženje dioničara - zaključio je Andabak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'