Obavijesti

Sport

Komentari 174

Jakobušić najavio promjene i okrznuo Antolića: Znate onu, nemoj se hrvati sa svinjama...

Jakobušić najavio promjene i okrznuo Antolića: Znate onu, nemoj se hrvati sa svinjama...

Izraz “sloboda navijačima” ne odnosi se na one koji izazivaju nerede. Ne naglašava se često 20 ozlijeđenih policajaca i propucani ljudi, možemo zapaliti svijeću da nitko nije poginuo, rekao je predsjednik Hajduka

VIDEO

Mi smo klub navijača, ne samo da imamo obavezu, nego čvrsto stojimo iza navijača. Zato smo se odazvali na ovaj sastanak, a usuglašene zaključke ćete dobiti kasnije, rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nakon sastanka s HNS-om, Dinamom i predstavnicima policije.

Hajduk je osvojio Hrvatski kup pobjedom protiv Rijeke (3-1), a to znači da će Superkup igrati protiv Dinama. A s ciljem da se scene kakve su bile prije, za vrijeme i nakon posljednjeg derbija ne ponove, održao se sastanak u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza.

Predsjednik Hajduka ironično o odnosu s HNS-om: Prazan slajd.
Predsjednik Hajduka ironično o odnosu s HNS-om: Prazan slajd.

- Izraz “sloboda navijačima” ne odnosi se na one koji izazivaju nerede. Ne naglašava se često 20 ozlijeđenih policajaca i propucani ljudi, možemo zapaliti svijeću da nitko nije poginuo. Moram izraziti žaljenje za sve koji su nastradali, ne naglašava se često 20 policajaca i propucane osobe, možemo zapaliti svijeću što nitko nije poginuo. Možemo dalje raditi jer da se to dogodilo, ne znam bi li sve imalo smisla. Zato će u izradi protokola biti uključeni i navijači. Prvi test bit će 9. srpnja na Superkupu Dinamo - Hajduk na Maksimiru. Svi su pokazali volju i želju da se promijeni, a o svemu dalje će HNS - rekao je Jakobušić pa nastavio:

Pokretanje videa...

vatromet na rivi 00:18

- Svi su svjesni problema, možda imamo različito gledište kako je do čega došlo, ali svjesni smo kao društvo i najveća je odgovornost na HNS-u. Pravilnici postoje, treba ih malo uskladiti i dat ćemo potporu kao klub, znate da ne sudjelujemo u HNS-u, ali opet se zovemo Hajduk i sudjelovat ćemo u tome. Možda je čudno što jedini ovdje govorim, nemojte smetnuti s uma da sam jedini prošao navijački diskurs i meni je ta problematika posebno poznata. Ali ne odnosi se samo ovo na Torcidu, nego na sve navijačke skupine.

Često se u posljednje vrijeme spominje diskriminatorni odnos prema navijačkim skupinama, a u planu je da se sve riješi u razgovoru i saslušanju navijačke strane.

Split: Predstavljen novi predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić

- Nije tu Hajduk izuzetak, imali smo i mi problema i propusta, nismo cvijeće. Ali uskladili smo neke stvari poput najosnovnijih - higijenski, hrana, priče, ali uspjeli smo to iskomunicirati i radimo. Svi imamo dio odgovornosti, ali radi se o tome da kao najstarija i navijačka skupina Torcida ide u najvećem broju na gostovanja. I onda ponašanje redarske službe ili tijekom samog puta nailazi na nerazumijevanja. Navijačke skupine dat će svoje mišljenje kako vide to diskriminatorno postupanje.

Član uprave Dinama Krešimir Antolić rekao je nakon derbija da je utakmica organizirana po europskim standardima te da su se neke stvari trebale poštivati, ali da Hajduk to vjerojatno ne zna jer dugo nije igrao u Europi.

Dio pritvorenih navijača Hajduka premjestili su iz Remetinca u druge zatvore
Dio pritvorenih navijača Hajduka premjestili su iz Remetinca u druge zatvore

- Vi bi htjeli da komentiram izjavu gospodina Antolića? Ja bi se tu samo htio poslužiti poslovicom, nikad se nemoj hrvati sa svinjom, jer ćeš završiti u blatu, a svinja će u tome uživati. Komuniciram samo s predsjednicom Dinama i taj je razgovor dobar, kao što sam i sad komunicirao - objasnio je čelni čovjek Hajduka pa zaključio:

- Superkup je 9. srpnja u Zagrebu i to će biti ogledni primjerak. Vidjeli ste jučer vrlo korektno postupanje policije, nemojte izolirane slučajeve. Netko tko bengalkom gađa bilo koga, to je za osudu. Ali to je jedan, dva, tri, četiri njih. Nitko nije ostao van stadiona, bila je osigurana hrana i piće čak i na punktu Dugopolje, a prvi test za novi protokol je 9. srpnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom