Sport

Komentari 190

Jakobušić: Osigurajte pošteno suđenje i regularnost natjecanja

Jakobušić: Osigurajte pošteno suđenje i regularnost natjecanja

Očekujem od predsjednika HNS-a da u interesu, ne samo nogometa u Hrvatskoj, nego i cijelog društva, konkretno reagira i osigura regularnost natjecanja te pošteno suđenje i jednaki tretman za sve, kaže Jakobušić

Nakon preuzimanja funkcije predsjednika Hajduka Lukša Jakobušić najavio se i otišao na sastanak s tadašnjim predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, kako bi mu prenio nezadovoljstvo odnosom krovne kuće hrvatskog nogometa prema klubu kojem je na čelu. Najavio je tada Jakobušić da će Savezu dati godinu dana mira, tijekom kojih očekuje normalizaciju odnosa i ravnopravan status Hajduka sa svim ostalim klubovima.

- Predsjednika Saveza upoznao sam sa svim što svih ovih godina tišti Hajduk, kao i s mojim načinom funkcioniranja i pogleda na odnose. Sada je, šahovskim rječnikom rečeno, na potezu Savez, odnosno predsjednik. Moj fokus će u narednih godinu dana biti Hajduk, ali ću pratiti što i kako radi HNS – kazao je tada Jakobušić.

Godina je prošla, i prošlog ponedjeljka Jakobušić se sastao s novim prvim čovjekom HNS-a Marijanom Kustićem. Nakon sastanka je odaslano uobičajeno, sterilno priopćenje iz kojeg je bilo teško iščitati bilo što konkretno, no nije trebalo dugo čekati.

Hajduk se u Jakobušićevom mandatu suzdržavao od komentiranja stanja u hrvatskom nogometu, pogotovo kada je u pitanje suđenje, no nakon jučerašnjeg ogleda u Kranjčevićevoj, a pogotovo nakon nedosuđenog kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi, koji su vidjeli valjda svi osim onih kojima je to bila zadaća, Jakobušić je odlučio prekinuti šutnju. S Poljuda se oglasio izjavom:

lukša jakobušić

- Vezano uz nedavni međusobni sastanak i svih tema kojih smo se dotakli u razgovoru, očekujem od predsjednika HNS-a da u interesu, ne samo nogometa u Hrvatskoj, nego i cijelog društva, konkretno reagira i osigura regularnost natjecanja te pošteno suđenje i jednaki tretman za sve klubove. Nepoštivanje sigurno nećemo dozvoliti. Ako je potrebno, stojimo na raspolaganju s konkretnim prijedlozima - kazao je predsjednik Hajduka za Dalmatinski portal.

Najčitaniji članci