Obavijesti

Sport

Komentari 1

Jamajčanke zabijaju golove u Splitu, ali i uživaju u pašticadi

Jamajčanke zabijaju golove u Splitu, ali i uživaju u pašticadi
1

JAMAJČANKE U Splitu Nicole i Shanoska pojačale su žensku nogometnu ekipu Splita. Grad, planine, more... Ovdje sve izgleda kao s razglednice, pričaju cure

VIDEO

Dominaciju Osijeka u ženskoj hrvatskoj nogometnoj ligi ove će sezone pokušati prekinuti ŽNK Split, a koliko su ozbiljno krenuli u projekt najbolje svjedoči fizionomija ekipe, u kojoj je nekoliko inozemnih pojačanja. Prije svih, dvije američke Jamajčanke, golmanica Nicole McClure i napadačica Shanoska Young.

- Došle smo u Split pojačati ekipu, osvojiti naslov prvaka Hrvatske i zaigrati u Ligi prvaka – otvoreno je najavila Young, koja je već zabila svoj prvi gol. Splićanke su u sezonu krenule iznad svih očekivanja, najprije su na gostovanju u gradskom derbiju deklasirale ŽNK Marjan s 9-0, da bi u drugom kolu na domaćem terenu slavile protiv Agrama 5-0. U nedjelju ih čeka gostovanje kod Rijeke.

- Dobro smo startale, što je jako važno za samopouzdanje, jer se još upoznajemo i nismo se stigle uigrati. Nadam se da će do derbija s Osijekom krajem studenoga sve leći na svoje mjesto. Svjesne smo da smo dovedene zbog iskustva, a kako sam igrala u Francuskoj, Izraelu, Islandu i Norveškoj, znam kako pomoći ekipi – kaže McClure, koja još nije primila nijedan gol.

Cure su vršnjakinje, po 27 im je godina, a iako su se u Splitu prvi put srele, obje dijele sličnu životnu priču. Podrijetlom su s Jamajke, odrasle u Americi, gdje su se na studiju počele baviti nogometom.

- Možda ne znate, ali u Americi je nogomet jako popularan među djevojkama. Nažalost, nema puno mogućnosti za igru nakon završetka studija jer nije popularan kao u Europi, pa moramo u inozemstvo – otkriva nam McClure, koja je na gol stala posve slučajno:

- Nitko nije želio braniti, pa sam ja probala, a kad su vidjeli da sam dobra, nisu me više htjeli pustiti u igru, ha, ha, ha...

Za razliku od njezine kolegice, Shanoski Young prvi sport bio je atletika:

- A kakva bih ja to bila Jamajčanka da se nisam okušala u atletici. Bila sam dosta dobra, brza... Jednom prigodom otputovali smo kod rođaka u Kanadu, a kako mi je rođakinja igrala nogomet, malo smo se dodavali ispred kuće. Kad je njezin otac vidio kako baratam loptom, predložio mi je da probam s nogometom, i to je bilo to. Iako sam počela tek sa 16 godina, brzo sam se uklopila, a pomogli su mi brzina i gipkost koju sam dobila na treninzima atletike.

Iako su tek stigle u Split i tek upoznaju grad, neke lokacije su već upoznale.

- Lijepo je na Rivi i uz more, i uopće mi ne smeta što ima jako puno turista. S obzirom na to da sam odrasla u New Yorku, splitska gužva i nije nešto posebno – kaže McClure, kojoj se ne žuri natrag kući.

- Sve što sam ostavila tamo, čekat će me i kad se vratim, a jedino što mi nedostaje su roditelji, koji me ponekad dođu posjetiti - dodala je.

Split se svidio i njezinoj kolegici i sunarodnjakinji.

- Grad je prekrasan, a kad se tome dodaju planine u zaleđu i more, onda je to kao jedna lijepa razglednica. Već sam naučila osnovna pravila snalaženja u gradu. Kad se izgubim, idem samo nizbrdo i uvijek dođem na Rivu – smije se Young, koja je oduševljena i domaćom kuhinjom.

- Probala sam specijalitet s njokima i mesom i jako mi se svidio, samo ne znam izgovoriti kako se zove to jelo...

Možda pašticada?

- Da, upravo to, pas – tich – adah... - pokušala je simpatična Jamajčanka, koja planira zabiti što više golova. Koliko god bude moguće i potrebno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica