Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jao, kakav udarac za velikana! Machida brutalno nokautiran

Jao, kakav udarac za velikana! Machida brutalno nokautiran
1

Nažalost po brazilskog stand up majstora, borba se nije odvila kako je planirao. Izgubio je brutalnim nokautom u prvoj rundi od Dereka Brunsona. Machida se vratio nakon više od dvije godine

VIDEO

Noćas se po hrvatskom vremenu u Sao Paolu održao UFC Fight Night 119: Brunson vs. Machida. Priredba koja je bila upečatljiva ponajviše zbog povratka istinskog velikana MMA-a i općenito borilačke scene Lyota Machide.

Nažalost po brazilskog stand up majstora, borba se nije odvila kako je planirao. Izgubio je brutalnim nokautom u prvoj rundi od Dereka Brunsona, kojem je ovo bila druga pobjeda nakon dva uzastopna poraza protiv 'The Reapera' Whittakera i Andersona Silve.

Bivši prvak poluteške kategorije, čovjek koji se u karijeri borio sa kremom boraca poluteške kategorije iz zlatnih dana UFC-a, vratio se u oktagon nakon više od dvije godine pauze. U posljednjoj borbi brutalno je izgubio od Yoela Romera nakon čega je shvatio da je vrijeme za pauzu.

Ona je trajala, kao što smo rekli, malo više od dvije godine, a malo tko je mogao očekivati da će Brunson na ovakav način završiti nekad sjajnog Brazilca. No, očito je vrijeme učinilo svoje. 'The Dragonu' je 39 godina i možda bi trebao početi razmišljati o mirovini.

Maia vs. Covington

Večeras je još jedna brazilska zvijezda šokirala svoje fanove. Demian Maia izgubio je od Colbyja Covingtona jednoglasnom odlukom sudaca i tako nakon borbe za naslov s Tyronom Woodleyjem nastavio crni niz poraza. Ono što malo čudi je da je ova borba cijelo vrijeme bila na nogama. Poznato je da Maia nije stand up borac, ali je prihvatio razmjenu udaraca na početku borbe.

U jednom trenutku je shvatio da ga to nikamo neće odvesti pa je promijenio taktiku i do kraja meča 12 puta probao rušiti inače odličnog hrvača Covingtona. Na njegovu nesreću, Covington je obranio svih 12 rušenja i na kraju zasluženo slavio na bodove. Maia je meč završio s 88 udaraca što je najviše u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a Covingtonu je ovo bila peta uzastopna pobjeda.

Od ostalih borbi valja izdvojiti rekord neuništivog Jima Millera. Čovjek je u UFC-u od 2008. godine i borio se s većinom najvećih imena u lakoj kategoriji. Noćas je odradio svoju 28. borbu u UFC-u, kojom je zasjeo na sam vrh ljestvice boraca s najviše nastupa u povijesti. 34-godišnji Amerikanac tako je prestigao veličine kao što su Frank Mir i Tito Ortiz te preskočio još uvijek aktualnog Michaela Bispinga. Trojac na drugom mjestu ima 27 odrađenih borbi, a Jim Miller će jednoga dana sigurno postati član UFC-eve Kuće slavnih.

Nažalost po Amerikanca, nije uspio završiti borbu kako je htio. Izgubio je od 39-godišnjeg Francisca Trinalda jednoglasnom odlukom sudaca.

Pedro Munhoz završio je giljotinom Roba Fonta u prvoj rundi dok je Thiago Santos nokautirao Jacka Hermanssona u prvoj rundi.

UFC Fight Night 119 - Rezultati:

Derek Brunson def. Lyoto Machida – KO (R1 2:30)
Colby Covington def. Demian Maia – jednoglasna sudačka odluka
Pedro Munhoz def. Rob Font – SUB (R1 4:03)
Francisco Trinaldo def. Jim Miller – jednoglasna sudačka odluka
Thiago Santos def. Jack Hermansson TKO (R1 4:59)
John Lineker def. Marlon Vera – jednoglasna sudačka odluka

Vicente Luque def. Niko Price – SUB (R2 4:08)
Antônio Carlos Júnior def. Jack Marshman – SUB (R1 4:30)
Jared Gordon def. Hacran Dias – jednoglasna sudačka odluka
Elizeu Zaleski dos Santos def. Max Griffin – jednoglasna sudačka odluka

Deiveson Figueiredo def. Jarred Brooks – podijeljena sudačka odluka
Marcelo Golm def. Christian Colombo – SUB (R1 2:08)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka