Obavijesti

Sport

Komentari 162

Jao, pa Šimunić ne igra protiv Reala i to zbog kazne iz 2009.!

Jao, pa Šimunić ne igra protiv Reala i to zbog kazne iz 2009.!
10

Šimunić je 16. lipnja 2009. dobio kaznu od dvije utakmice zbog crvenog kartona. A tada je igrao za Herthu u Europskoj ligi. Jednu je utakmicu odradio, još mora jednu

VIDEO

Ma, nemojte me bolje ništa pitati, pa to je užas, rekao je Joe Šimunić dolazeći u četvrtak popodne na prvi trening u Dinamu.

Bio je to šok za sve u Maksimiru. Razmišljali su u “modrom” klubu hoće li ga čuvati pa neće igrati u derbiju zbog utakmicu protiv Reala. Odluku im je olakšala Uefa, zbog kartona Joe ne može igrati protiv Reala.

- Nikad nisam čuo za takav slučaj. Već dva dana samo razgovaram s Uefom, ali zbog kartona Šimunić ne može igrati u srijedu - potvrdio je Zoran Mamić.

Sportski direktor rekao je kako su u Dinamu gledali sve Uefine papire, a sporna je utakmica Europske lige Herthe, za koju je tada igrao, i Galatasaraya 2008. godine. Šimunić je tada dobio žuti karton, ali u tunelu na putu do svlačionice prigovorio je sucu koji mu je onda pokazao crveni.

- Ta je utakmica igrana 3. prosinca 2008., a Joe je dobio kaznu šest mjeseci kasnije, 16. lipnja 2009. godine. Nikad nisam čuo da igrača kazne šest mjeseci kasnije - dodao je Dinamov sportski direktor.

Kazna je dvije utakmice, a Joe je jednu odradio, nakon Galatasaraya u Europskoj ligi protiv Olympiacosa.

- Ne možemo se ni žaliti, to je trebala napraviti Hertha. Ljudi iz kluba nisu mu to ni javili kad je otišao u Hoffenheim, Joe nije ni znao da je kažnjen. Pa on je zamalo igrao i tu jednu utakmicu koju je kao odradio. Ozlijedio se dan prije treninga i samo zato nije igrao protiv Olympiacosa - dodao je Mamić.

A Šimuniću se napokon vratio osmijeh na lice. Igrao je protiv Izraela za reprezentaciju, a čekali su ga derbi protiv Hajduka na Poljudu i spektakl s Realom. Veselio se uzalud, utakmicu protiv “kraljevskog kluba” gledat će s maksimirskih tribina.

- Tužan je, kome ne bi bilo žao. Trebao je igrati protiv Reala, a onda je saznao da ipak ne smije - završio je Zoran Mamić.

Cufre umjesto suspendiranog Vrsaljka

Tri utakmice kazne zbog crvenog kartona dobio je Šime Vrsaljko. Trener Kruno Jurčić trljao je ruke kad je Šimunić napokon potpisao za Dinamo. I onda je saznao da u prvoj utakmici ne može igrati. U momčad će se tako vjerojatno vratiti Luis Ibanez. Jurčić će na desnu stranu umjesto Vrsaljka staviti Leandra Cufrea, a Tonel i Domagoj Vida ostat će na svojim pozicijama. Lijevu stranu protiv jakog Real Madrida čuvat će Argentinac, miljenik Maksimirskih tribina, Ibanez.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'