Obavijesti

Sport

Komentari 9

Hrvatska poravnala na 1-1: Ivo Karlović 'pomeo' Nishikorija

Hrvatska poravnala na 1-1: Ivo Karlović 'pomeo' Nishikorija
1

Nakon što je Ivan Dodig u prvom meču 1. kola Davis Cupa neočekivano izgubio protiv Goa Soede nakon vodstva 2-0, Karlović je lako dobio Nishikorija 4-6, 4-6, 3-6

VIDEO

Nakon prvog dana Davis Cup dvoboja 1. kola Svjetske skupine između teniskih reprezentacija Hrvatske i Japana rezultat je izjednačen na 1-1.

Prvi bod Hrvatskoj u Hyogu donio je Ivo Karlović koji je sa uvjerljivih 6-4, 6-4, 6-3 savladao najboljeg japanskog tenisača i 20. igrača ATP ljestvice Keija Nishikorija.

Bio je to prvi međusobni ogled ove dvojice igrača koji je trajao tek jedan sat i 49 minuta igre. "Div sa Šalate" je oduzeo servis Japancu čak četiri puta, po jednom u prva dva seta i dva puta u trećem za laku pobjedu koja je Hrvatskoj donijela važan bod.

Karlović je zabio 18 asova, a Nishikoriju nije pružio niti jednu break-priliku.

U prvom setu oduzeo je servis protivniku u devetom gemu, u drugom u petom gemu nakon dvostruke pogreške Nishikorija.

Na taj je način Karlović donio prvi bod osvojen pod novim izbornikom Željkom Krajanom i spasio dan nakon poraza Ivana Dodiga u pet setova protiv Goa Soede.

U subotu je na rasporedu igra parova.

Dodig prokockao 2-0 u setovima

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nije dobro započela nastup na gostovanju kod Japana u Hyogu u 1. kolu Svjetske skupine. Nakon prvog meča u dvorani Bourbon Beans Domea domaćini vode s 1-0.

Ivan Dodig imao je sve na pladnju u meču protiv Goa Soede, vodstvo 2-0 u setovima i break u trećem, a na kraju je sve prosuo i izgubio 6-7(3), 3-6, 6-4, 6-3, 7-5 nakon četiri sata i pet minuta igre.

Nakon dobivena prva dva seta i ranog breaka u trećem činilo se da da Dodig ne može izgubiti protiv 90. tenisača ATP ljestvice. Ali, hrvatski je predstavnik ponudio Japancu priliku koju je ovaj prigrlio. Nakon što mu je dopustio da vrati break u trećem setu Dodig je na svom servisu kod vodstva Soede 5-4 imao 40-15, da bi na kraju izgubio servis, a isto mu se ponovilo i u drugom gemu četvrtog seta.

U petom setu ključni se trenutak dogodio u 11. gemu kada je Soeda oduzeo servis Međugorcu. U svom prethodnom servis-gemu Dodig je uspio izvući 15-40, ali, nažalost nije i ovoga puta.

Soeda je iskoristio čak sedam od 10 break prilika u meču, Dodig 5 od 11. Imao je hrvatski tenisač više winnera (64-45), ali i više neforsiranih pogrešaka (73-54).

U drugom meču dana Ivo Karlović će odmjeriti snage protiv prvog japanskog reketa Keija Nishikorija.

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Japan – Hrvatska 1-0

Soeda – Dodig 6-7(3), 3-6, 6-4, 6-3, 7-5

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu