Obavijesti

Sport

Komentari 3

Jarni, Zidane, Anelka: Oni su zaigrali za oba finalista LP-a

Jarni, Zidane, Anelka: Oni su zaigrali za oba finalista LP-a
1

Sutra će u finalu u Cardiffu snage odmjeriti Real i Juventus, a mi se prisjećamo najboljih igrača koji su zaigrali za oba finalista. Od Zidanea do Morate, ova dva kluba imaju bogatu povijest međusobnih transfera

VIDEO

Još manje od dva dana dijeli nas od velikog finala Lige prvaka u Cardiffu. Može li Real obraniti naslov ili će titula otići u Torino? Odgovore na to pitanje saznat ćemo sutra, a u međuvremenu, evo odgovora na pitanje - Koji su najbolji igrači koji su nastupali za oba kluba?

Alvaro Morata

Reuters/PIXSELL

Ovaj napadač vjerojatno je požalio što je prošle sezone otišao iz Juvea u Real. U Torinu je većinu vremena bio u prvom planu, međutim, zbog klauzule u ugovoru Real ga je imao pravo vratiti za relativno sitan novac - što je i učinio. Ove sezone odlično je iskorištavao svoje minutažu, zabio je 15 golova u 26 nastupa, ali sve su glasnije priče da će napustiti klub ovo ljeto. Za usporedbu, u Juveu je puno manje zabijao - 12 golova u 47 utakmica. Vrlo lako bi eventualni nastup u finalu mogao biti i oproštajna utakmica sjajnog mladog napadača.

Robert Jarni

24sata

Najbolji lijevi bek kojeg je Hrvatska imala, koji bi i protiv Islanda vjerojatno bio koristan na vrhuncu karijere nastupao je za oba kluba. Doduše, samo po jednu sezonu, ali nakupio se trofeja. S Juveom je uzeo Kup i ligu, s Realom Interkontinentalni kup. Čak je stigao zabiti za oba kluba. 

Nicolas Anelka

Reuters/Pixsell

Naravno da je Anelka nastupa za Real i Juve. Uostalom, ima li neki klub gdje jedna od najvećih nogometnih lutalica nije nastupala? U Real su ga doveli kao mladu zvijezdu, ali prvo nije zabio pola godine, onda se ozlijedio i 'Galacticosi' su digli ruke od njega. Ukupno je za kraljevski klub skupio 37 nastupa i pritom zabio sedam golova, dok je njegova karijera u Juventusu kraća od prosječne epizode loše turske sapunice. Ukupno 55 minuta u tri nastupa. 

Fabio Cannavaro

bleacherreport

U Juventusu je bio dvije sezone, osvojio dvije titule, ali onda se dogodio Calciopoli...  Godine 2006. proglašen je za najboljeg igrača svijeta, osvojio je Svjetsko prvenstvo, ali s Juveom u drugu ligu nije htio. Navijači mu to nikad nisu oprostili i on je otišao u Madrid. Tamo je bilo toliko dobar da ga je Marca uvrstila u najboljih 11 stranaca u dresu Reala, uslijedio je povratak u Juventus, ali on je završio neslavno...

Gonzalo Higuain

Juventus

Sedam godina proveo je u Madridu, zabio preko 100 golova, ali uprava Reala je odlučila:

- Benzema je bolji, njega ostavljamo.

Od tog trenutka, Pipita kao da je na osvetničkoj misiji pokazati svima svoju vrijednostz. Mnogi ga podcjenjuju svog kilograma viška, ali činjenica je da je Argentinac jedan od najboljih napadača svijeta, koji će sve učiniti da sutra sruši Galacticose. U Napulju više nije poželjan, ali sutra može postati kralj Torina.

Michael Laudrup

REUTERS/PIXSELL

Sjajni Danac jedan je od najboljih igrača svoje generacije, a trofeje je osvajao s oba kluba. U Juventusu je proveo četiri godine i napravio ime od sebe, a ubrzo je uslijedio transfer u Barcelonu. Nakon uspješnih pet godina uslijedio je prelazak u Madrid, a taj transfer i dalje je jedan od najskandaloznijih u povijesti Primere. 

- On je jedan od najboljih s kojima sam igrao - rekao je Raul o njemu. 

Zinedine Zidane

Real Madrid

U prvom dijelu teksta igrači su nasumično poredani, ali veliki Francuz s razlogom je na zadnjem mjestu. Sutra ima priliku napraviti nemoguće, nešto što se nije dogodilo u povijesti Lige prvaka - obrane titule. S puno skepse dočekan je prilikom preuzimanja klupe Madriđana, ali svima je dokazao svoju kvalitetu. U igračkoj karijeri - 151 nastup za Juventus, 155 za Real, Njegov transfer u Madrid iznosio je čak 75 milijuna eura,  odmah im se isplatio. Svi se sjećamo onog voleja protiv Leverkusena.

Ispunite anketu: Tko će osvojiti Ligu prvaka?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica