Sport

Komentari 2

'Je li on dobro?! Što se događa? Recite da je dobro, molim vas!'

'Je li on dobro?! Što se događa? Recite da je dobro, molim vas!'

Na VN Bahreina je nakon velike nesreće Romain Grosjean skrenuo u zid, ali je uspio iskočiti iz plamteće polovice bolida. A tamo je završio nakon dodira s Kvjatom koji je kasnije preokrenuo i bolid Lancea Strolla

Gotovo svi su vozači bili ispred njih, ali Romain Grosjean u HAAS-u i Daniil Kvjat u AlphaTauriju 'zakačili' su se te je Francuz umalo poginuo. Punom se brzinom zabio u zid, bolid mu se raspolovio, a mnogi od nas koji su uživo gledali utrku tad su pomislili - ma sigurno je poginuo.

Ipak, olakšanje je bilo vidjeti brzu reakciju doktora Iana Robertsa te vozača medicinskog automobila Alana van der Merwea koji su odmah priskočili u pomoć, kao i osoblju uz stazu koji su odmah krenuli u akciju spašavanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča Nikija Laude

- Dolazak na mjesto nesreće bio je čudan. Pa samo smo vidjeli vatrenu buktinju s desne strane i kako smo prilazili vidjeli smo kako je polovica auta usmjerena u suprotnom smjeru, a veliko je pitanje bilo gdje je druga polovica i zašto je toliko vatre. U rupi u ogradi vidjeli smo da je Romain tamo u vatri. Svaki dan prolazimo kroz različite scenarije koje bi se mogli dogoditi tako da - kad je netko ima nesreću, spremni smo uskočiti. Svaka čast i osoblju kraj staze na brzoj reakciji - bila je njihova poruka nakon utrke.

A veliki je nesretnik bio Daniil Kvjat koji je samo gledao kako je vozač HAAS-a završio u zidu pa u plamenu. Molio je ljude u timu da mu jave sretne vijesti.

- Je li on dobro? Što se događa tamo? Recite mi da je dobro, molim vas, recite mi da je dobro! - govorio je Daniil Kvjat na putu prema boksu

Na kraju je dobio vijest da je Grosjean dobro, ali to nije bilo sve jer je Lance Stroll u Racing Pointu završio na krovu nakon što je previše ušao u zavoj te nije primjetio kako je Kvjat već u zavoju pa je i on završio izvan utrke, ali bez ozljeda.

A nisu ni ostali vozači bili mirni. Oni malo udaljeniji ispitivali u što se događa, a samo je Charles Leclerc iz Ferrarija sve pratio u retrovizoru.

- Je*ote, jeb*te, jeb*te, jeb*te, jeb*te! Ovo je bila velika nesreća, vidio sam u retrovizoru! Tko je to? Je li dobro? Dajte mi neke informacije molim vas - poručio je Leclerc.

Grosjean je završio u bolnici i nije bio u životnoj opasnosti te se uspješno oporavlja. Ipak, neće voziti sljedeću utrku u Bahreinu već ovog vikenda te će umjesto njega u bolid uskočiti rezervni HAAS-ov vozač Pietro Fittipaldi, unuk dvostrukog F1 prvaka, Brazilca Emersona Fittipaldija.

Najčitaniji članci