Sport

Komentari 24

Je li ovo Červarov trik? Već je prije dao ostavku pa se vraćao

Je li ovo Červarov trik? Već je prije dao ostavku pa se vraćao

Vodit ću momčad do kraja turnira, a onda odlazim. To je rekao Lino Červar prije 11 godina, a onda je tek nekoliko sati kasnije ipak povukao svoju odluku. Hoće li to napraviti i sad?

Lino Červar šokirao je sve nakon tragičnog poraza od Argentine 23-19. Izbornik je najavio kako odlazi nakon Svjetskog prvenstva i kako je vrijeme da netko drugi preuzme kormilo reprezentacije.

- Neću razmisliti o ovoj odluci, uvijek sam držao visoke kriterije. Novi čovjek treba preuzeti reprezentaciju - jasan je bio Červar i dodao kako će nastojati pobijediti Dansku, ali ni to nam možda neće biti dovoljno da prođemo među najboljih osam.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska u Kairu

I dok u Savezu već traže zamjenu za Červara, postoji mala mogućnost kako je ovo sve - trik. Koji je Červar već jednom izveo, na Euru 2010. u Austriji.

- Molim vas da sve točno prenesete. Ovo je moja službena izjava: Najavljujem odlazak s izborničkog mjesta iako mi je ugovor valjan do ljeta ove godine. Vodit ću momčad do kraja turnira, a onda odlazim. Jedan od razloga je i što u mojoj okolini postoji veliki otpor i nerazumijevanje prema mojem projektu stvaranja mlade momčadi za OI u Londonu 2012. Preko toga ne mogu prijeći. Evidentan je otpor prema promjenama u reprezentaciji kao što je evidentan otpor prema promjenama u cijelom hrvatskom društvu - rekao je Červar u siječnju 2010. godine uoči utakmice s Dancima koja je odlučivala o sudioniku polufinala.

Tek nekoliko sati kasnije, sve je demantirano.

- Ostavka se nije dogodila, sve je povučeno, Lino Červar ostaje izbornik, to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći - rekao je istog dana glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza Zlatko Škrinjar.

Sličnosti ima: sljedeći protivnik, odlučujuća utakmica... Ali ima i različitosti. Hrvatska je tad na Europskom prvenstvu u tom trenutku imala tek remi s Islandom i nijedan poraz. Na kraju smo u finalu poraženi od Francuza. Ovaj put stvari izgledaju znatno lošije...

Najčitaniji članci