Obavijesti

Sport

Komentari 129

Je li ovo napokon ta sezona u kojoj će Hajduk ići po naslov?

Je li ovo napokon ta sezona u kojoj će Hajduk ići po naslov?
1

Nakon prvog kruga prvenstva Hajduk izgleda sasvim solidno, osvojio je najviše bodova, zabio najviše golova..., a u prilog mu idu i Dinamove europske obaveze i smjene trenera u Osijeku i Rijeci...

VIDEO

Hajduk je nakon odigranog prvog prvenstvenog kruga sam na čelu ljestvice s tri boda više od Dinama i četiri od Rijeke, koji još moraju odigrati i međusobnu zaostalu utakmicu. Igrači Damira Burića u prvih devet kola ostvarili su najviše pobjeda, zabili najviše golova te da su daleko najgledanija momčad, pa nije ni čudno da su apetiti navijača porasli te da se svi pitaju je li ovo sezona u kojoj će se njihovi ljubimci napokon boriti za vrh. 

Pokretanje videa...

01:01

Ovo ''napokon'' je naravno zbog toga što je prošlo već punih deset godina od kad je Hajduk bio sam na vrhu prvenstvene ljestvice u kasnom dijelu sezone te u kakvoj - takvoj utrci za naslov. Bilo je to u proljeće 2009. godine, Hajduk je izbio na prvo mjesto nakon pobjede u onom famoznom ''papelitos derbiju'' koji je obilježio penal nakon Calellove ruke u kaznenom prostoru Dinama, zbog koje je sudac Ivan Bebek unatoč dobroj procjeni ipak ''pospremljen na led''. 

Još par kola nakon toga držali su se Splićani pod vodstvom Ante Miše na vrhu, a onda su nakon poraza u Osijeku u 24. kolu lidersku poziciju prepustili Dinamu koji je slavio 4-3 u Vinkovcima. Od naslova su se bijeli praktično oprostili na svom terenu, gdje ih je svladao Varteks, a ostat će zapisano i kako je tadašnji Mišin pomoćnik Zlatko Vujović oštro zamjerio Varaždincima što se nisu jednako borili i zalagali i kolo ranije protiv Dinama, koji ih je deklasirao u Varaždinu 6-1. 

 
'Inter nije bio na našoj polovici terena pa su sletjeli golubovi...'
'Inter nije bio na našoj polovici terena pa su sletjeli golubovi...'

Na koncu te sezone Dinamo je osvojio naslov s šest bodova prednosti, a uzeli su modri i kup. Nakon 3-0 u prvom ogledu u Maksimiru u kome je Bruno Marić u ranoj fazi utakmice isključio dva igrača Hajduka, u uzvratu je Hajduk anulirao prednost modrih, ali su ostali kratkih rukava nakon lutrije udaraca s bijele točke.   

Hajduk je nakratko bio na vrhu prvenstvene ljestvice i u listopadu 2015., i tada pod vodstvom Damira Burića zasjeli su na vrh u 14. kolu nakon poraza Dinama na Kantridi, no u derbijima s Rijekom, Osijekom i Dinamom Hajduk je ostao bez ijedne pobjede, pa se nada u borbu za naslov ugasila i prije kraja jesenskog dijela prvenstva. 

Penal ili ne? Hajduk poveo na Poljudu nakon sumnjivog faula
Penal ili ne? Hajduk poveo na Poljudu nakon sumnjivog faula

Hoće li dakle ovo biti ''ta sezona'', ili će Hajduk i ove godine rano ispasti iz utrke za naslov teško je prognozirati nakon svega devet nepotpunih kola. No neki detalji i te kako im idu u prilog. Prije svega kvalitetan kadar koji je na raspolaganju treneru Buriću te ne manje važno, stabilna financijska i kadrovska situacija u klubu, a upravo su nestabilnosti i česte promjene u klubu u prošlosti znale biti kobne po ambicije Hajduka.  

U prilog im dakako ide i činjenica da će Dinamo barem do kraja jesenskog dijela prvenstva biti i fizički i u mislima okupiran europskim obavezama te da su i Osijek i Rijeka smijenili trenere pa će im trebati vremena da se opet poslože i stanu čvrsto na noge. Ne manje važno kada je u pitanju hrvatski nogomet, na proljeće bi trebao biti uveden i famozni VAR, koji bi napokon trebao osigurati kvalitetno i ravnopravno suđenje svima, umjesto da se gotovo nakon svakog prvenstvenog kola svi skupa bavimo repovima zbog brojnih sudačkih pogrešaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani