Sport

Komentari 5

Jedan huligan iz Osijeka ostao u pritvoru, devetorica su puštena

Jedan huligan iz Osijeka ostao u pritvoru, devetorica su puštena

Desetorica huligana osumnjičenih za uništavanje na Gradskom vrtu i napad na policajce ispitani su u petak u Osijeku. Samo je 33-godišnjak ostao u pritvoru, a ostali će se braniti sa slobode

Osječka policija u petak je podnijela kaznenu prijavu protiv deset osumnjičenih za napade na policajce i izazivanje nereda tijekom subotnje utakmice između NK Osijeka i NK Lokomotive na stadionu Gradski vrt u Osijeku.

Općinsko državno odvjetništvo je priopćilo da su prijavljeni 33-godišnjak, 52-godišnjak, 30-godišnjak, 35-godišnjak, 49-godišnjak, 31-godišnjak, 38-godišnjak, 47-godišnjak i 17-godišnjak. Njih desetoricu sumnjiče da su na pripadnike interventne policije bacali kamenje, metalne predmete i pirotehnička sredstva pri čemu je ozlijeđeno osam policajaca.

POGLEDAJTE VIDEO: Divljanje Kohorte na Gradskom vrtu

Uz to, desetoricu se sumnjiči da su vičući i gestikulirajući pozivali okupljene navijače na nasilje, nakon čega su nasrnuli na zatvorena vrata ulaza na istočnu tribinu nastojeći ući u stadion. Pritom su, preciziralo je tužiteljstvo, srušili metalna vrata ulaza na istočnu tribinu.

Devetorica osumnjičenika su ispitana u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu, dok je maloljetni osumnjičenik ispitan pred sucem za mladež Općinskog suda u Osijeku.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda je na prijedlog tužiteljstva odredio pritvor 33-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok su devetorici ostalih osumnjičenika izrečene mjere opreza zabrane posjećivanja Gradskog vrta u Osijeku te svih stadiona u Hrvatskoj na kojima se odigravaju utakmice NK Osijek.

Uz to, izrečena im je mjera obveze redovnog javljanja nadležnoj policijskoj postaji u Osijeku tijekom odigravanja svih nogometnih utakmica u kojima igra NK Osijek.

Najčitaniji članci