Sport

Komentari 20

Jedan od najboljih atletičara iz BiH (27) iznenada je preminuo

Jedan od najboljih atletičara iz BiH (27) iznenada je preminuo

Trčao je na uličnim utrkama i osvajao medalje kako bi skupio novac za sportsku opremu, a par godina kasnije je postao prvak Balkana. No, srce Osmana Junuzovića samo je prestalo kucati, pišu mediji iz BiH

Brojni prijatelji, kolege, ali i suparnici s tartan staze u šoku su nakon što se iz BiH prolomila vijest kako je iznenada preminuo Osman Junuzović. Dogodilo se to u ponedjeljak navečer, a sve je to potvrdio njegov brat Asmir. Kako neslužbeno saznaje klix.ba, uzrok smrti je zatajenje srca.

Junuzović je osvojio treće mjesto na prvim Europskim igrama u Bakuu 2015. godine a 3000 metara s zaprekama, a bio je prvak Balkana u istoj disciplini. Bio je prvak BiH na 3000, 5000 i 8000 metara u krosu, a pobjeđivao je i na brojnim utrkama u regiji. Tako je i zapravo sve počelo jer je Osman prvotno osvajao medalje i skupljao novac na 'uličnim utrkama' kako bi si osigurao novac za sportsku opremu.

Kad se to pročulo, dobio je i prvi sponzorski ugovor, a nakon toga je imao stipendiju i premu pa je s klubom krenuo osvajati titule. A prije tri je godine proživio pravu dramu.

- Otišao sam liječniku i pogrešno su mi dali injekciju, unijeli su mi infekciju i doslovno sam se borio za život. U bolnici u Tuzli sam ležao 45 dana, cijela godina mi je propala. Kada sam izašao iz bolnice, liječnici su mi rekli da dvije godine neću moći šetati, međutim nakon dva mjeseca bio sam prvak države i vratio sam se munjevitom brzinom tamo gdje pripadam - rekao je nakon toga.

Tad je proživio pravu dramu i vratio se utrkama i pobjedama, ali njegovo je mlado srce odjednom prestalo kucati...

Najčitaniji članci