Jedina medalja koja nedostaje: Ivičin san je olimpijsko zlato... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 25

Jedina medalja koja nedostaje: Ivičin san je olimpijsko zlato...

Jedina medalja koja nedostaje: Ivičin san je olimpijsko zlato...
4

Zlato, olimpijsko zlato je ono o čemu sam maštao cijeli život. Kad bih ga uspio osvojiti, odmah bi se ostavio skijanja, rekao je Ivica još 2002. u dokumentarcu...

VIDEO

Na Valentinovo 14. veljače 2002. godine Janica Kostelić osvojila je svoje prvo olimpijsko zlato u Salt Lake Cityju. Dvanaest godina kasnije, baš na Valentinovo, Ivica u Sočiju kreće po olimpijsko zlato u kombinaciji, jedinu medalju koja mu nedostaje.

“Moj životni cilj je pobijediti na olimpijskim igrama. To cijelo vrijeme govorim, što možda zvuči nadrealno. Ali zbog svih ozljeda koje sam imao u karijeri, to mi više nije ni cilj nego misija.”

Ivičin je to citat iz dokumentarca “Dnevnik pobjednika”, snimljenog 2002. dok leži u bolesničkoj sobi nakon još jedne u nizu operacija koljena.

- Zlato je ono o čemu sam maštao cijeli život. Kad bih uspio u tome, odmah bi se ostavio skijanja - dodao je u dokumentarcu.

Dvanaest godina poslije Ivica odbrojava dane do još jednih Igara, svojih posljednjih. Proteklog vikenda okupao se u ledenom moru u Selcu, napunio baterije i sutra rano ujutro kreće put Sočija. Na igrama u Torinu i Vancouveru osvajao je srebrne medalje, ima ih tri u kolekciji. Ovaj put suzdržava se od prognoza...

- Idemo skijati pa što bude - poručio je svojim obožavateljima na web-stranici.

U karijeri je imao 11 operacija samo na koljenu i svaki put kad je ležao u bolnici maštao je samo o jednome.

- Najgore je ležati u krevetu i gledati kroz prozor u planine. Velik je to bio udarac za mene, svaki put. Ali u tim trenucima izvlačio sam dodatne motive, inspiracije zbog kojih nikad ne bih odustajao. A to su definitivno Olimpijske igre i san o zlatu - rekao je Kostelić u “Dnevniku pobjednika”.

U utorak će se pojaviti u zračnoj luci Zagreb, krenuti put Rusije. Čak 70-ak sanduka stvari, poseban madrac za leđa... Dovoljno to govori o ozbiljnosti projekta, o kojem je tata Kostelić pisao još prije dva desetljeća. Ono što bi jedino moglo poremetiti Igre su teroristi, ali Ivica se ne boji.

- Na gotovo svakim Igrama bilo je skupina koje su raznim prijetnjama pokušavale skrenuti pozornost na sebe, tako da je to i u ovom slučaju. Bio sam već u Sočiju i tamo će sigurnost biti na najvišem nivou - poručio je Ivica.

Superkombinacija, dakle, kreće 14. veljače, a 22. vozi se slalom. Baš u Sočiju je prije dvije godine ozlijedio koljeno. Sad je došao opet, po medalju koju sanja cijeli život. I nitko je nije zaslužio više od njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal