Obavijesti

Sport

Komentari 126

Ponovno bez pobjede: Ivica je treći, Hirscher je novi 'kralj'!

Ponovno bez pobjede: Ivica je treći, Hirscher je novi 'kralj'!
18

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić ni iz petog pokušaja nije uspio osvojiti Sljeme. Na svojem brdu bio je treći s 48 stotinki zaostatka za novim kraljem Hirscherom

VIDEO

Nedostaje mi još zlato s Olimpijskih igara, a da ne govorim o Sljemenu. Volio bih jednom pobijediti i na svom brijegu. Sljeme je ipak nešto posebno, pobjeda na Crvenom spustu mi je sigurno najveće želja u ovom trenutku, mantrao je Ivica Kostelić uoči još jedne prilike da pokori svoje brdo u muškom slalomu Snježne kraljice.

No, kao da mu nije suđeno. Profesor ni iz petog pokušaja nije uspio ugrabiti pobjedu osvojivši još jedno postolje. Nakon tri druga mjesta Ivica je ove godine stao na treću stepenicu postolja iza novog 'kralja' Sljemena Marcela Hirschera te Felixa Neureuthera s 48 stotinki zaostatka.

Za razliku od proteklih Snježnih kraljica Kostelić se u svoj dom vratio kao osvajač Velikog kristalnog globusa, a sve od pobjede bilo bi razočaranje. No bez obzira na najveća očekivanja Ivica je pružio vrlo dobar nastup u obje vožnje, posebno prvoj u kojem je imao treće vrijeme. U drugoj se spustio s 46 stotinki prednosti, no ostvario je tek 17. vrijeme druge vožnje.

- Kao i obično, jedna od težih utrka u sezoni, uvjeti su mi pogodovali, ali šteta. Prva vožnja je bila bolja, druga preotvorena, nije mi najjača strana. Nažalost, brojevi su odlučili utrku u prvom laufu, a ja sam imao sreće. U drugom laufu bolje su prolazili oni koji su bolje skijali po rupama. Forma je svejedno zadovoljavajuća, dobar mi je ovo rezultat u ovakvim uvjetima - rekao je Ivica nakon prvog trećeg mjesta na Sljemenu i osvrnuo se na fantastičnu atmosferu koju je priredilo 15.000 navijača.

- Gledatelji su super. Prišlo mi je nekoliko natjecatelja u pauzi i rekli su da je najbolja atmosfera u svjetskom kupu jer navijaju za sve. Optimističan sam za nastavak sezone.

Nakon prve vožnje vodio je Hirscher, a Myhrer i Kostelić 'natiskali' su se u samo 12 stotinki. No Šveđanin i Profesor nisu uspjeli sačuvati prednost iz prve vožnje, a najviše je profitirao odlični Nijemac Neureuther koji je završio drugi.

Hirscher, peti različiti kralj u pet muških izdanja Snježne kraljice smanjio je prednost Ivice Kostelića u slalomskom poretku. Najbolji svjetski skijaš u svojoj disciplini ostao je na vrhu s 305 bodova, 45 više od Austrijanca. 

S novim bodovima na Sljemenu Ivica je skočio na četvrto mjesto u ukupnom poretku preskočivši Feuza 389 bodova, zaostajući za vodećim Hirscherom 136 bodova.

Ivica treći nakon prve vožnje

Nikad nije slavio na "svom" brdu, na planini na kojoj je napravio prve korake, triput je bio drugi, ovo mu je psihološki najteža utrka, sanja pobjedu na Sljemenu... Ivica Kostelić u crvenoj majici koja označava vodećeg slalomaša svijeta u ovom trenutku spustio se niz Sljeme. A preko 10.000 navijača pratilo je njegovu vožnju uz nadu da u osmom izdanju Snježne kraljice dočekamo Hrvata na najvišem tronu.

Dao im je Ivica nadu jer nakon prve vožnje na trećem je mjestu sa samo 12 stotinki zaostatka za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom. Na drugom je mjestu Šveđanin Andre Myhrer. Ivica je odlično odvozio prvu utrku slaloma, no jedna pogreška u donjem dijelu staze koštala ga je prvog mjesta. 

- Nisam se baš snašao u donjem dijelu staze. Taj je dio Hirscher odlično odvozio. Staza je dobra, ali treba vidjeti kakva će biti kasnije. Nemam nekakvu posebnu taktiku za drugu vožnju - rekao je Ivica.

Dalibor Šamšal zauzeo je 49. mjesto s 5.43 sekunde zaostatka, Sebastian Brigović je bio 58. (+7.75), dok je Matej Vidović diskvalificiran. Natko Zrnčić-Dim je zbog ozljede odustao od nastupa.

SK skijaša, slalom Zagreb, rezultati:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1:51.84

2. Felix Neureuther (Njem) +0.29

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.48

4. Cristian Deville (Ita) +0.83

5. Andre Myhrer (Šve) +1.88

...

Poredak u slalomu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 305

2. Marcel Hirscher (Aut) 260

3. Cristian Deville (Ita) 230

...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Marcel Hirscher (Aut) 525

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 456

3. Ted Ligety (SAD) 403

4. Ivica Kostelić (Hrv) 389

5. Beat Feuz (Švi) 360

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti