Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Jednoglasno: Josip Kuže dobit će svoj trg u blizini Maksimira?

Josip Kuže, Velimir Kljaić i Vinko Tomljanović uskoro bi mogli dobiti svoj trg, odnosno ulicu u Zagrebu. Gradski odbor za imenovanja to je potvrdio na prijedlog Mosta nezavisnih lista

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
14 komentara

Josip Kuže, legendarni bivši igrač i trener Dinama, korak je bliže tome da dobije svoj trg u Zagrebu. Zagrebački Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova na sjednici u srijedu jednoglasno je podržao inicijativu Mosta nezavisnih lista da se njegovo ime uvrsti u Fond imena za imenovanje gradskog parka.

- Rad gospodina Kuže bio je prožet dubokom vezom s navijačima Dinama, bio je jedan od njih. Osim što je bio vrhunski nogometaš i trener, važna je i njegova uloga u legendarnoj utakmici 13. svibnja 1990., kada je osobno stao u zaštitu navijača - rekao je saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev i dodao:

- Ona je ostala duboko u sjećanju svakog navijača koji mu to nisu zaboravili do danas. Baš zato smatramo da je svojim postupcima zaslužio da mu se Grad Zagreb oduži na taj način.

Sladoljev je predložio da ime Josipa Kuže nosi park koji se nalazi u blizini Dinamova stadiona, istočno od igrališta Hitrec-Kacijan. A Odbor je podržao i prijedlog HDZ-ova gradskog zastupnika Kazimira Ilijaša da u Fond uđu i legende hrvatskog rukometa Velimir Kljaić i Vinko Tomljanović.

Sladoljev na Odboru za imenovanja ulica i trgova

[INICIJATIVA ZAGREBAČKOG MOSTA - JOSIP KUŽE ZASLUŽIO JE SVOJ TRG U ZAGREBU] Marko Sladoljev danas je na Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova predstavio Mostov zahtjev da se ime Josipa Kužea uvrsti u fond imena za imenovanje gradskog parka. "Rad g.Kužea bio je prožet dubokom vezom s navijačima Dinama. Bio je jedan od njih. Osim što je bio vrhunski nogometaš i trener, važna je i njegova uloga u legendarnoj utakmici 13.5.1990. kada je osobno stao u zaštitu navijača ostala je duboko u sjećanju svakog navijača, koji mu to nisu zaboravili do danas. #BašZato smatramo da je svojim postupcima zaslužio da mu se Grad Zagreb oduži na taj način." Pogledajte Markov govor u prilogu.

Posted by MOST nezavisnih lista - Zagreb on 20. prosinca 2017
Naši partneri pišu
Message