Sport

Komentari 63

Jednom je Dinamo nadoknadio domaći poraz! Vratite se iz tog kraljevskog grada kao - kraljevi

Jednom je Dinamo nadoknadio domaći poraz! Vratite se iz tog kraljevskog grada kao - kraljevi

OK, sad smo se branili, u Španjolskoj više nećemo, idemo istrčati muški, igrati i stisnuti ih!, poručuju Dinamovi igrači. I pokazuju da su momčad s karakterom, stavom, autoritetom, pa ako hoćete i mudima

Jeste li uopće rezervirali avionsku kartu za sutrašnji ždrijeb?

Bilo je to jedino pitanje na konferenciji za medije nakon što je Dinamo 2007. godine u Amsterdamu šokirao Ajax i pobjedom 3-2 ušao u Uefinu ligu. I mi, novinari, bili smo posve nespremni na takvu senzaciju kao i svi na velebnoj Amsterdam Areni. Pa i Dinamovi trener i direktor, a pogotovo Ajaxove zvijezde Luis Suarez, Huntelaar, Stam..., koje su Modrić i Mandžukić razbucali ko' bugarsku skupštinu.

Bio je to jedini put u povijesti da je Dinamo u eurokupovima nadoknadio domaći poraz u nokaut dvoboju. Istina, nije ih ni bilo puno, svega deset puta "plavi" su izgubili prvu utakmicu kod kuće, a još su koji put bili blizu preokretu (pobjeda u Beču nad Austrijom 3-2 nakon poraza 2-0, remi 1-1 kod Trabzonspora nakon poraza 3-2...). Može se, dečki, može!

Ma i ta utakmica protiv Villarreala pokazala je da Dinamo ni po čemu nije podređen šestoj momčadi Primere, družini koju vodi najuspješniji trener u povijesti Europske lige Unai Emery i koja je odigrala 0-0 u Madridu s Atleticom, 1-1 doma s Realom, a u Europi hladno dvaput razbila kijevski Dinamo.

Ali jedna nes(p)retna Theophilova ruka u šesnaestercu i peh da suparnik ima "Krstanovića", odnosno nepogrešivog izvođača penala - jer Gerard Moreno je u karijeri zabio 19 od 23 - i na uzvrat odlaziš s minusom.

Istina je što kaže Damir Krznar, da gledajući zadnjih 10-15 minuta možemo biti sretni da je samo 0-1, ali istina je i što kažu Joško Gvardiol, a vjerojatno i većina svlačionice:

- OK, sad smo se branili, u Španjolskoj više nećemo (moći), idemo istrčati muški, igrati i stisnuti ih!

Poznato? Da, tako su dinamovci govorili i nakon poraza od Tottenhama u prvoj. A to pokazuje kako je Dinamo izrastao u momčad s karakterom, stavom, autoritetom, pa ako hoćete i mudima!

Takav Dinamo i te kako ima šanse u uzvratu. Klasa i gard su tu, nek' Španjolci uđu malo laganije kao što su u uzvrat ušli Kane, Bale i društvo i dinamovci će se iz kraljevskog grada Vila-reala vratiti kao kraljevi! Vjerujmo, zašto ne...

Dinamo nakon domaćeg poraza u prvoj utakmici

Najčitaniji članci