Obavijesti

Sport

Komentari 65

Jedvaju propala i Turska, je li mu vrijeme za povratak u HNL?

Jedvaju propala i Turska, je li mu vrijeme za povratak u HNL?
10

Ove je sezone Tin odigrao samo šest utakmica, od čega tek jednu bundesligašku, a u osam inozemnih godina 17 i pol susreta po sezoni. Sve je dalje od Dalićeva fokusa, a tek mu je 25 godina...

VIDEO

Besiktas je htio dovesti Tina Jedvaja na posudbu, ali Bayer je inzistirao na otkupu ugovora pa je dogovor propao.

Tako je turski CNN izvijestio nakon što je većina turskih medija prenijela da se Jedvaj seli u Istanbul na posudbu.

Zapravo, činilo se to kao odlična opcija: turska je liga jaka, Besiktas velik i ambiciozan klub, ondje bi ga dočekao Domagoj Vida... i valjda napokon prilika da igra.

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Poljudu 09:58

No, čini se, ništa od toga. Prijelazni je rok i u Njemačkoj i u Turskoj završio jučer, u Europi je ostao otvoren još u Austriji, Mađarskoj, Švicarskoj, Poljskoj, Rusiji, Ukrajini... i Hrvatskoj.

Za Bayer iz Leverkusena ove je sezone Tin odigrao samo šest utakmica, od kojih tek jednu u Bundesligi. I baš mu se ne smiješi šansa da igra puno više.

FC Augsburg - VfL Wolfsburg

Dalićeva je poruka jasna: Izuzev možda nekih asova sa SP-a iz Rusije, kojima bi mogao progledati kroz prste, na Euro neće nitko tko ne igra u klubu. Jedvaj je godinama u reprezentaciji, možda čak i više stjecajem okolnosti jer nam je desni bek najdeficitarnija pozicija, a Vrsaljko se jako muči(o) s ozljedama, ali tu je.

Europa League - Group C - Slavia Prague v Bayer Leverkusen

Sad bi Tinu bila dovoljna jedna polusezona u kojoj bi uhvatio kontinuitet nastupa i otišao bi na svoje treće veliko natjecanje. Na Euru 2016. i SP-u 2018. odigrao je po jednu utakmicu.

No, ugovor ga s Bayerom veže do ljeta 2023. godine, a u osam inozemnih sezona odigrao je tek 140 utakmica, što je 17 i pol po sezoni. Posebno zabrinjava da je u prve tri sezone u Bayeru odigrao 71 utakmicu, a u druge tri tek 16, uz 31 na posudbi u Augsburgu.

Bundesliga - FC Augsburg v Bayern Munich

Jedvaju je tek 25 godina i pred njim je još deset godina ozbiljnog nogometa. Ali teško u Bayeru. Mnogi su se igrači vratili u HNL kako bi oživjeli karijeru i ponovno se približili reprezentaciji.

Iz ove perspektive, i za Tina se to čini kao dobra opcija. Dakako, prije svega Bayer bi ga morao pustiti na posudbu jer Romi su Nijemci platili odštetu sedam milijuna eura pa ga se baš ne bi trajno odrekli džabe. A Jedvaj bi se morao odreći dijela plaće jer ni Dinamo, a kamoli itko drugi, ne može parirati njegovoj plaći iz Bundeslige.

No, u domaćem okruženju lakše bi se nametnuo i izborio za minute u jakoj, uglednoj ligi, u što je HNL izrastao. I bio Daliću na oku...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom