Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Jelavić ima klasu i karizmu baš poput Dimitra Berbatova'

'Jelavić ima klasu i karizmu baš poput Dimitra Berbatova'
1

Nikicu Jelavića otkako je stigao u Everton sustižu samo pohvale. Nakon pobjede nad Sunderlandom pohvalio ga je trener, a nahvalio ga je i kolunist Daily Maila

VIDEO

- Nikica uistinu igra dobro. Izgleda kao da je gladan igre i golova, izgleda kao centarfor – izjavio je s izrazom olakšanja menadžer Evertonovih nogometaša David Moyes.

U utorak je hrvatski reprezentativac odveo liverpulski klub do 2-0 pobjede na gostovanju kod Sunderlanda u ponovljenome četvrtfinalnom dvoboju FA Cupa.

U svojoj kolumni za Daily Mail pohvalio je Hrvata Andy Townsend, nekad renomirani irski reprezentativac, te veznjak Aston Ville i Middlesbrougha:

"Dojmile su me se njegove realizatorske sposobnosti. Hladnokrvan je, klasan egzekutor. Igrač je koji zna što mu je činiti pred golom. Njegova će hladnokrvnost sjajno doći Evertonu. Ima određenu centarforsku karizmu, poput Dimitra Berbatova. Daje svojoj momčad totalno drukčiji izgled", napisao je Townsend usporedivši Jelavićev golgeterski učinak otkako je došao u Everton (tri gola u osam nastupa, od čega pet od početka) s onim iz Rangersa (36 u 55 utakmica).

U grafici koja objašnjava Townsendovu analizu prikazano je da je za Everton ove sezone golove zabijalo čak 16 nogometaša. Samo Arsenal ima više različitih strijelaca (17). Arsenal, međutim, ima i najboljeg strijelca lige u Robinu van Persieju koji je zabio 26 puta u Premierligi.

Najbolji ovosezonski strijelac Evertona, gledano sva natjecanja, lijevi je bek Leighton Baines, koji je zabio pet golova.

Jelavić se već probio na djelidbu četvrtog mjesta te ljestvice, s golom zaostatka za Victorom Anichebeom i Roystonom Drentheom.

I pogled na učinke najboljih strijelaca jasno objašnjava zašto Moyes treba Jelavića: najbolji strijelac kluba u prošloj je sezoni u Premierligi bio Tim Cahill s devet golova. Sezonu ranije Louis Saha je zabio 13, a još sezonu ranije prvo su mjesto sa po osam golova podijelili Cahill i zadnji veznjak Fellaini, Belgijac koji svoje golove većinom zabija glavom.

- Nedostajao nam je igrač poput Jelavića. Nismo ga dugo imali. Mislim da ga suigrači jako vole, vole način, stil kojim igra – zaključio je Moyes.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja