Obavijesti

Sport

Komentari 2

Jelavić: 'Put mog rođaka Ivana Perišića mi je velika inspiracija'

Jelavić: 'Put mog rođaka Ivana Perišića mi je velika inspiracija'
2

Nikad nije kasno, nedavno sam napunio 23 godine. Utakmicom protiv Hajduka pokazao sam da nisam zaboravio igrati nogomet i da za mene ima mjesta u većim klubovima pa i u Hajduku, rekao nam je Jelavić

VIDEO

Nakon prospavane noći i puno razmišljanja o propuštenim prilikama, još mi je više žao što nisam zabio barem još jedan gol, jer sam uvjeren da bismo izbacili Hajduk, ispričao nam je Mario Jelavić, koji je u nekoliko navrata propustio kazniti svoj bivši klub i izbaciti ga iz Kupa. 

- Dan nakon ispadanja iz Kupa sjeli smo u svlačionici i malo pričali o utakmici, svi smo se složili da smo bili bolji od Hajduka negdje do 65. minute, i onda smo pali. Ne vjerujem da je to zbog manjka snage. Čini mi se da je razlog što je trener izvadio Batarela i mene. No takav je bio plan, želio nas je sačuvati za subotnji ogled protiv Rudeša, koji nam je jako važan. Tko zna što bi bilo da smo nas dvojica igrali do kraja - nasmijao se Jelavić, čija je karijera imala jako neobičan put.

Pogledajte VIDEO: Navijači u Solinu

Pokretanje videa...

00:26

Dok je igrao u omladinskim selekcijama Hajduka, bio je ocijenjen kao veliki potencijal, no pravu priliku, poput mnogih, nikada nije dočekao. Pa čak ni nakon tromjesečne probe u Manchester Cityju, koji ga je na nekoliko susreta uvrstio i u prvu momčad.

Razočaran, krenuo je dalje, pokušao u Slaven Belupu, potom i u Bochumu, no nije se uspio nametnuti. Odradio je još jednu probu, ovoga puta u B momčadi madridskog Atletica, a prije Solina zaigrao je i za švedski Atvidabergs.

 - U Švedskoj mi je bilo dobro, igrao sam paralelno za seniore i za U-21 momčad, u kojoj sam bio najbolji strijelac lige sa 17 golova iz 16 utakmica. No Atvidabergs je ispao u Drugu ligu i zato sam se odlučio vratiti kući. Bilo je ovoga ljeta i nekih kombinacija za povratak u Hajduk, no nisu se ostvarile pa sam prihvatio poziv Solina i sada sam tu - ispričao nam je Mario, koji nimalo nije nezadovoljan razvojem svoje karijere.

- Ne žalim ni za čime, bila je to Božja volja, a ja gledam samo naprijed. Sigurno da je moglo i puno lakše i puno bolje od ovoga, ali siguran sam da moji dani tek dolaze. Nikad nije kasno, a ja sam nedavno napunio 23 godine. Utakmicom protiv Hajduka pokazao sam da nisam zaboravio igrati nogomet i da za mene ima mjesta u većim klubovima pa i u Hajduku - samouvjeren je Jelavić, kojem je inspiracija put kojim je prošao njegov rođak Ivan Perišić.

 - I on je imao mukotrpan put, slične stvari su mu se događale, samo, njemu se otvorilo kad je došao u Roeselare, tamo je dobio priliku pokazati što zna. Možda se meni takva prilika ukaže u Solinu. Nogometaše svi dijele na kvalitetne i nekvalitetne, ali po meni je možda i bolja podjela na one koji su dobili priliku pokazati što mogu i znaju i one koji nisu. Ja na žalost nisam imao pravu priliku i zato sam otišao iz Hajduka. Velika je razlika kad se mladog igrača isforsira, kad klub stane iza njega i da mu da igrati u kontinuitetu. Teško se možete nametnuti ako igrate svaku treću utakmicu po desetak minuta. Ja sam samouvjeren, nikad se nisam bojao konkurencije, samo sam tražio priliku da zaigram i pokažem što znam.  

Povratak u Hajduk još uvijek nije prekrižio.

 - Bio sam i ljetos u kombinacijama, nije prošlo, ali se nadam da će jednoga dana proći. Ne treba ni govoriti što meni Hajduk znači - kaže Mario, a na pitanje je li zato i promašio šanse, da ne izbaci svoj bivši, možda i budući klub, samo se nasmijao: 

 - Zezaju me i prijatelji da sam im se smilovao i pustio ih, ali nema govora o tome. Da sam mogao zabiti, sigurno bih zabio gol, ipak sam ja igrač Solina. Ljubav je jedno, a posao drugo. Nitko sretniji od mene da sam zabio i da smo ih izbacili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića