Obavijesti

Sport

Komentari 16

Jelavić: Zaplakali smo zbog Moyesa, United nije pogriješio

Jelavić: Zaplakali smo zbog Moyesa, United nije pogriješio
1

Moyes nije arogantan, ali postaje samo ako se netko od igrača glupira. Primjerice, Nizozemac Drenthe se ponašao kao idiot, rekao je hrvatski napadač Nikica Jelavić

VIDEO

Rastanak s Davidom Moyesom bio je jako tužan. Neki su igrači bili na rubu suza. Odveo nas je na oproštajnu večeru. Pamtit ću ga kao dobrog trenera, lijepo me prihvatio kad sam došao, kaže nam Nikica Jelavić.

Novi trener Manchester Uniteda u Evertonu je godinu i pol vodio Jelavića.

- On je baš veliki motivator. Sjećam se jedne utakmice s Tottenhamom, baš smo se vratili s reprezentativnih obveza. Ušao je u svlačionicu i rekao: ‘Za njih sad na svijetu nema goreg mjesta od Goodisona, pokažite im što ih ovdje čeka’. Uvijek je znao što nam treba reći - ističe Jelavić.

Moyes na Old Traffordu nasljeđuje “najvećeg od najvećih”, Alexa Fergusona, ali Nikica ne sumnja u bivšeg trenera.

- Ne mogu reći da će uspjeti, ali vjerujem u njega. Sad će imati ono što mu je nedostajalo u Evertonu, a to je novac. Moći će dovesti mnoge igrače koji mu se svide. Mislim da United nije pogriješio, David je dobar odabir - rekao je Nikica.

I Moyes i Jelavić vrlo su temperamentni, no nikad se nisu porječkali...

- Ne, nije arogantan. Zna se dobro zezati. Postaje arogantan samo ako se netko od igrača baš glupira. Primjerice, Nizozemac Drenthe ponašao se kao idiot. Moyes ga je nekoliko puta žestoko kaznio jer je ovaj često kasnio na treninge. Kad je Drenthe pretjerao, onda ga je Moyes otjerao - prisjeća se Jelavić.

Moyes ima i posebne načine opuštanja igrača.

- Jedanput smo bili jako umorni, čekali smo trening, a on je rekao da uđemo u klupski autobus. Odveo nas je da sat-dva gađamo glinene golubove. Neobična ideja, ali nas je oduševio. Nekoliko nas je puta vodio na večeru, a jedanput smo čak išli gledati utrku konja - kaže Jelavić i dodaje:

- Možda smo gledali i njegova konja, ali nam to nije htio reći.

Igrače koji ne bi otišli na utakmice reprezentacija Moyes bi uvijek iznenadio.

- Došao bi na trening i rekao im: ‘Dečki, idemo nas nekolicina koji smo ostali na Tenerife, bit će dobro. I odveo bi ih u Španjolsku. Ondje bi trenirali, ali više bi se opuštali - kaže Nikica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana