Obavijesti

Sport

Komentari 76

Jeličić: Englezi, ne plačite, pa izgubili ste od svjetskog prvaka

Jeličić: Englezi, ne plačite, pa izgubili ste od svjetskog prvaka
1

Neka su nas nadmašili! Ovo je najveći uspjeh, u drugom poluvremenu smo ubili Engleze! Neka nas sada osvete za '98. protiv Francuske, rekao je u HTV-ovoj emisiji Robert Prosinečki

VIDEO

Hrvatska je nakon produžetaka s 2-1 slavila protiv Engleske i izborila plasman u finale Svjetskog prvenstva! Englezi su poveli u 5. minuti preciznim slobodnjakom Trippiera, produžetke je donio gol Perišića u 68. minuti, a gol odluke postigao je  Mandžukić  u 109. minuti. 

A sva zbivanja s Lužnjikija u emisiji Zabivaka na HTV-u komentirali su Joško Jeličić, Robert Prosinečki i Mateo Beusan.

Robert Prosinečki odmah je istaknuo koliko je sretan što je jedna generacija napokon nadmašila njegove Vatrene:

- Neka su nas nadmašili! Ovo je najveći uspjeh, u drugom poluvremenu smo ubili Engleze! Neka nas sada osvete za '98. protiv Francuske - započeo je aktualni bh. izbornik pa nastavio:

- Mandžukić je pokazao što znači karakter i boriti se sa srcem, baš kao i svi njegovi suigrači na terenu. A ova generacija će puno lakše od nas doživjeti sreću koja vlada u Hrvatskoj jer, za razliku od nas, imaju društvene mreže i internet koji će im omogućiti pravi doživljaj atmosfere. Bilo je teško preokrenuti rezultat i vratiti kontrolu u igri. Na kraju mogu reći da smo bili puno bolji, posebna pohvala što su više trčali i to ponovno nakon 120 minuta.

- Slažem se s Modrićem koji je rekao da godinama nije bilo ovakve atmosfere i čestitke Daliću koji je probudio karakter u momčadi. Ovo su super igrači koji su dokazali da mogu do kraja.

Joško Jeličić tvrdi kako Englezi nemaju zašto plakati jer su izgubili od - budućeg svjetskog prvaka:

- Osjećam neizmjeran ponos i sreću, čak i u produžecima smo izgledali svježije koliko su energije imali. Ovo je vjerojatno najveći uspjeh hrvatskog sporta! Napokon smo odigrali zrelu utakmicu, Englezi su bili nevjerojatno inferiorni i ne razumijem zašto plaču. Nemaju zašto plakati, pa ispali su od budućeg svjetskog prvaka.

- Zamislite koliko smo pametno odigrali ako Englezi nisu imali prostora za tranziciju. Od perioda kada je Hrvatska izjednačila bio je vidljiv nevjerojatan rast u posjedu lopte i broju prilika.

- Igračima je puno značilo što im je savjete davao čovjek koji je igrao polufinale Svjetskog prvenstva. Ovi momci su dali sve od sebe, a strah me bilo samo kada sam vidio pun avion političara jer kada oni dođu na 'tapšanje', sve ode nizbrdo!

- Karakter je riječ koja se prečesto spominje, ali upravo je to razlog uspjeha ove momčadi koja se u više navrata vraćala iz rezultatskog minusa. Kada je kvaliteta u pitanju, ne bojim se Francuza.

- Lovrena je finale Lige prvaka napunilo samopouzdanjem jer je protiv vrhunskih igrača odigrao maksimalno dobro, pa tako i na Svjetskom prvenstvu gdje se dokazao kao pravi lider obrane. A Ćorluka ga s ponosom može gledati kao na svoju dostojnu zamjenu.

Utakmicu je sudio turski sudac Cakir, a Mateo Beusan prvo je komentirao odlučujući gol Mandžukića, no sudački ekspert u njemu ne vidi ništa sporno:

- Ne znam zašto su se Englezi žalili na gol Mandžukića, zaleđe sigurno nije bilo.

Je li Perišić napravio prekršaj u napadu kod postizanja gola? Ipak je noga bila jako podignuta prilikom udaranja lopte...

- Ma nemoj me ništa pitati, sve ću u nedjelju komentirati! Šalim se, jest da je visoko dignuta noga i da je neka utakmica manje važnosti sigurno bi bio suđen indirekt ! Ali Englezi su navikli na grublju igru pa se nisu toliko žalili.

KVIZ: Koliko si dobro pogledao ulazak u FINALE?

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske