Obavijesti

Sport

Komentari 73

Jeličićevih najboljih 11 HNL-a: Benkovića vidim na Mundijalu!

Jeličićevih najboljih 11 HNL-a: Benkovića vidim na Mundijalu!
1

Najljepša priča je čin nogometaša Dinama koji su u ove blagdanske dane napravili čin prijateljstva time što su pomogli igračima Istre, riječi su Joška Jeličića u HRT-ovoj emisiji Stadion

VIDEO

Jesenski dio HNL-a je okončan poslije odigravanja 20. kola danas završenom utakmicom Slaven Belupa i Lokomotive. Svoj osvrt dao je i HRT-ov stručni analitičar Joško Jeličić u emisiji Stadion.

Dinamo je teškom mukom savladao Cibaliju 1-0 golom Henriqueza u 79. minuti na Maksimiru. Na kraju su osvojili 50 bodova i došli na korak do naslova prvaka.

- Sve čestitke nogometašima. Oni su već osigurali naslov uz sav respekt protivnicima. Dinamo igra dobar natjecateljski nogomet, koriste slabosti protivnika... Imaju puno prostora za napredak. Protiv Cibalije su imali kontrolu igre, suparnika i stvorili bezbroj prilika gdje je golman Cibalije opet briljirao.

Najboljih 11 jesenskog djela HNL-a po Jeličiću:

Livaković (Dinamo); Vešović (Rijeka), Župarić (Rijeka), Benković (Dinamo), Sosa (Dinamo)/Barišić (Osijek); Bradarić (Rijeka), Moro (Dinamo); Grezda (Osijek), Dani Olmo (Dinamo), Erceg (Hajduk); Soudani (Dinamo)

- Benkovića vidim u Rusiji... Barišić je najbolji lijevi bek lige, Sosa je budućnost i reprezentacije. Stavio sam ih obojicu budući da su nekoliko utakmica propustili. Bradarić najbolji zadnji vezni u ligi, Moro je naglasio vrijednost. Grezda je ponajbolji napadač Osijeka i radio je razliku. Olmo je najviše utjecao na igru Dinama. Erceg je najbolji igrač Hajduka i Soudani najbolji igrač lige. Najbolji trener je Mario Cvitanović - smatra Jeličić.

Što Dinamo treba mijenjati?

- Dinamo se dosta muči u smislu pozicijske igre i sa tranzicijskom igrom. Oni moraju upoznati pozicijsku igru. Oni bi kao momčad trebali raditi svojom kvalitetom brojčanu prednost, imaju sjajne individualce. To je težak proces, Cvitanović mora imati dovoljno samokritike da bude svjestan na čemu raditi. Moraju u prijelaznom roku u onom što slijedi na ljeto. Imaju velike financijskih poteškoća.

Potom je komentirao Osijek.

- Čestitam na početku izgradnje kampa. Drago mi je da se to tako razvija, Osijek je uvijek bio nepresušan izvor talenata. Pozdravljam put kojem idu. Imaju dosta problema u igri, platili su danak ranom početku sezone, Europa ih je potrošila... Zekić ima znanja i snage da napravi nadogradnju.

Beusan presudio: Dinamov gol za pobjedu nije bio regularan...
Beusan presudio: Dinamov gol za pobjedu nije bio regularan...

Uz Istru 1961 i Cibalia ima velikih financijskih poteškoća.

- Stara, klasična priča... Nemaju velikih problema s obzirom kako glasuju. Pod Bartolovićem igraju puno kvalitetnije nego prije. On je mlad trener, u njega treba imati vjere, a ne gledati samo preko granice.

O Istri kaže sljedeće:

- To je oprečni primjer privatizacije. Treba potencirati, svaka čast stožeru i igračima, igrali su kvalitetno protiv Osijeka. Potez polusezone, najljepša priča je čin nogometaša Dinama koji su u ove blagdanske dane napravili čin prijateljstva time što su pomogli igračima Istre.

Hajduk je razbio Zaprešićane 5-0 i zadržao drugo mjesto iza Dinama.

- Kopić ima fenomenalan rezultat, drugo poluvrijeme bilo je naznaka što on želi igrati. Napadači su im ponajbolji dio momčad... Kupio je sebi vrijeme, ne smiju upasti u zamku u pretjeranog zadovoljstva jer prije sezone nisu artikulirali ambicije koje ih zadovoljavaju. 

Aktualni prvak Rijeka je u problemima.

- Najvažnije za njih je promjena vlasništva i financijska stabilnost. Ne očekujem nekakav rezultatski iskorak Rijeke. Previše im igrača odlazi za male novce, ne smije se im se to događati da igrači odlaze šest mjeseci prije isteka ugovora.

Njegove simpatije osvojila je i posljednja momčad prvenstva.

- Volim gledati Rudeš jer je uvijek tu jako puno prigoda. Plaćaju danak brzom uigravanju, imaju definiciju svoje igre, imaju dobrih individualaca poput Budimira i Kamenara... Zaslužuju više bodova nego što imaju.

Posebno mu se svidio zadnji vezni Lokomotive.

- Naglasio bih Šunjića koji je pokazao svoj potencijal, to fali našim prvoligašima, ima tu motoriku... Uz Majera i Ivanušeca je igrač na kojeg treba obratiti pozornost.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki