Sport

Komentari 109

Beusan presudio: Dinamov gol za pobjedu nije bio regularan...

Beusan presudio: Dinamov gol za pobjedu nije bio regularan...

Generalno suđenje, od 26. kola do kraja desetak posto bolje nego prije. No problem je veći delegiranje. Imate da sudaca nema sedam, osam utakmica, a onda sude tri, četiri kola zaredom, smatra Oko sokolovo

Dinamo je s minimalnih 1-0 u Maksimiru dobio Cibaliju u 20. kolu HNL-a, ali to tri boda stigli su neregularnim golom Henriqueza u 79. minuti.

- Dinamov gol je neregularan zbog broja 22 (op.a. Sigali) koji je aktivirao zaleđe - kaže Oko sokolovo Mateo Beusan te ističe da su Vinkovčani ove sezone čak sedam, osam puta žestoko oštećeni.

POGLEDAJTE SPORNU SITUACIJU:

Skini TVizzy i pogledaj gol odmah! getizzy.com/tv_izzy_croatia/

- Pravila kažu ako se igrač nalazi u poziciji zaleđa i potom se uključi u borbu za loptu sa suparnikom, a to je ovdje vidljivo, onda je to zaleđe  - kazao je Uefin kontrolor Draženko Kovačić u emisiji Treće poluvrijeme HNTV-a.

- Da igrač Dinama u ovoj situaciji (Sigali) nije skakao to bi bio regularan pogodak, ali ovako... - kaže Ante Kulušić, šef sudačke komisije.

Nije samo Burilo griješio, nije se proslavio ni Gabrilo na utakmici Istra - Osijek.

- Barać je u 64. minute trebao požutiti jer je jasno da s dvije ruke drži protivnika i to u situaciji koja može postati izgledna - kaže Beusan pa dodaje:

- Jasno je da sudac nema isti kriterij jer u 84. minuti nogometašu Istre Hadžiću za istu stvar daje drugi žuti karton, odnosno crveni.

Utakmica Slavena i Lokomotive započela je u petak kada je odigrano prvih 45 minuta, a ostatak je odigran danas.

- Vidjeli se na početku jasno da nisu uvjeti za igru, a onda sudac i delegat u 41. minuti raspravljaju ima li smisla nastaviti, a na kraju dolazi i do prekida - objasnilo je Oko sokolovo.

No, zato Beusan nije imao ništa reći o suđenju na preostale dvije utakmice, dapače, jasno je naglasio da su suci s pravom poništili golove Hajduka i Rijeke.

- Generalno suđenje, od 26. kola do kraja desetak posto bolje nego prije. No problem je veći delegiranje. Imate da sudaca nema sedam, osam utakmica, a onda sude tri, četiri kola zaredom. Najviše su sudili Zebec i Jović, a osam sudaca odradilo je 40 posto utakmica. Bebek je sudio svugdje, pa i u Emiratima, imao 17 utakmica, a mislim da je to ono što Uefa želi.

Najčitaniji članci