Obavijesti

Sport

Komentari 7

Jertec: Još jednu godinu želim se osjećati kao profesionalac

Jertec: Još jednu godinu želim se osjećati kao profesionalac
1

Nakon tri godine u dresu NK Varaždina, Dario Jertec (34) je u poznim igračkim godinama odlučio otići u Australiju. Za klub iz svojeg grada dao je sve, a onda je stigao 'poziv koji se ne odbija'

VIDEO

Dvojica nogometaša, koji su najdublji trag ostavili u varaždinskom nogometu od 90-tih godina pa do kraja prvog desetljeća 2000-tih, sviđalo se to nekome ili ne, su Miljenko Mumlek i Davor Vugrinec.

Obojica su istinske legende varaždinskog nogometa. I dok je Mumlek za Varteks skupio čak 341 nastup i postigao 90 golova u plavom dresu, Vuga, najbolji strijelac u povijesti 1. HNL, u dresu varaždinskog prvoligaša upisao je 163 nastupa i postigao je 64 gola.

Vugrinec je na vrhuncu svoje karijere igrao za talijanske prvoligaše Lecce, Atalantu, Cataniju, da bi kasnije vratio u 1. HNL. Igrao je tako za Rijeku, Dinamo, Varaždin, dok je karijeru završio u Slaven Belupu. Nogometaš koji u posljednjih tri i pol godine stekao status ikone u varaždinskom nogometu sigurno je Dario Jertec.

Uvijek 'čvrsto na zemlji'

Popularni Jerta gradski je španer čiji „nos nikad nije parao oblake“ iako je igrao i za Dinamo i za Hajduk. Uvijek pristupačan i direktan u svoj rodni Varaždin vratio se u zimi 2016 . godine.

NK Varaždin, danas prvoligaš, mučio se tada u 3. HNL Istok, no majstoru koji je dotad igrao za Dinamo, Hajduk, Rijeku, saudijske klubove Al Faisaly, Hajer i Al Taawon, kuvajtsku Al-Qadisiyju i slovenski Zavrč, nije bilo teško pomoći.

Kasnije je klub ostvario plasman u 2. HNL, da bi se nakon dvije sezone plasirao u 1. HNL. Svo to vrijeme Jertec, kojem su danas 34 godine, ponosno je nosio kapetansku vrpcu i igrao kapetanski. Ponekad je trčao, razigravao i prijetio izvan kao da mu je tek 20 godina.

Mnoge ljubitelje varaždinskog nogometa rastužila je vijest da Jertec odlazi u daleko Australiju, odnosno u redove prvoligaša Western Uniteda.

– Pružila mi se prilika za moj posljednji inozemni transfer i stigla je ponuda koja me zadovoljava. Želim se još jednu sezonu osjećati kao pravi profesionalac. Veliki je to izazov u mojoj karijeri – rekao nam je Dario Jertec.

Odštete za Varaždin nema

Hoće li NK Varaždin možda dobiti kakvu odštetu od australskog prvoligaša.

- Odštete za Varaždin nema. Bilo bi malo čudno da se plaća odšteta za igrača koji je već u 35 godini – dodao je Jertec koji se u lijepim odnosima rastao s hrvatskim prvoligašem.

Zagreb: Utakmica 2. HNL, NK Hrvatski dragovoljac i NK Varaždin

- Vratio sam se u Varaždin zbog obitelji. Ove tri i pol godine pamtit ću se cijeli život. Ulazak iz 3. HNL u 2. HNL pa ulazak u 1. HNL. Utakmica protiv Šibenika prošle sezone - to nikada neću zaboraviti – emotivan je Dario koji je Varaždincima poželio sreću u nastavu sezone.

- Vjerujem da će ova mlada momčad na čelu s iskusnim Benkom zgrabiti priliku i izboriti ostanak u 1. HNL – zaključio je Jertec.

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka