Sport

Komentari 143

Joe još neće završiti karijeru: Široki Brijeg ide po Šimunića

Joe još neće završiti karijeru: Široki Brijeg ide po Šimunića

IDEALNO Kod nas bi se pripremio za povratak u reprezentaciju, a pomogao bi nam da budemo prvaci, kaže predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić. Stoper ima 36 godina

Josip Šimunić neće ove zime završiti igračku karijeru. Kapetan Dinama razmišlja o odlasku u Široki Brijeg, gdje bi odigrao još jednu sezonu.

- Sa Šimunićem sam dobar prijatelj, baš smo se nedavno vidjeli, pozdravili se. Jako ga cijenim kao igrača i kao čovjeka. Bili bismo itekako počašćeni da dođe u naš klub, u naš kraj - rekao je predsjednik Širokog Zlatan Mijo Jelić.

Šimunić više nije u igračkim planovima Zorana Mamića, vratio se Taravel, tu su Šimunović, Sigali, a vratit će se i Addy. Iako je Joe, vjerojatno, bio bolji igrač nego što će navedeni stoperi ikad biti, ovogodišnji kiksovi su ga udaljili iz prve momčadi. 

No Joe kao Joe, ponosan i prkosan, ne želi završiti karijeru. Niti klupsku, ali niti reprezentativnu! Želi se dobro spremiti kako bi zaigrao barem još jednu utakmicu za Hrvatsku.


- Kod nas bi imao idealne uvjete pripremiti se za povratak u reprezentaciju, a istodobno bi nam pomogao da osvojimo naslov i zaigramo u Europi. Ove sezone imamo samo jedan poraz, i to od autsajdera. Jedino moramo vidjeti može li se Šimunić uklopiti u naše financijske okvire - kaže Jelić.

Odlazak u Široki Brijeg bio bi Šimunićev odličan potez. U Hercegovini ga izuzetno vole i cijene, za njih je Šimunić primjer kako se voli i odnosi prema domovini.


Nema sumnje da bi se na stadionu Pecara tražila ulaznica više. Kao što nema sumnje da bi profitirao i Široki. Osim igračkoga, klub bi dobio velik marketinški "poguranac".

- Kako ne bi mogao igrati? Ako može igrati u Dinamu, može i u Širokom Brijegu - zaključio je Mijo Jelić, koji se veseli samo na spomen o "koaliciji" Šimunić - Široki, koja je, tako kažu, gotovo sve sigurnija.

Najčitaniji članci