Obavijesti

Sport

Komentari 112

Josip Vranković pokazao da je ipak pravi trenerski antitalent

Josip Vranković pokazao da je ipak pravi trenerski antitalent
1

Iako je ovo najlošiji plasman Hrvatske ikad, izbornik 'akciju Litva' nije okarakterizirao neuspjehom, već je samo "nezadovoljan". No nema straha jer Joke odlazi s klupe

VIDEO

Nemam zašto dati mandat na raspolaganje jer mi je ionako istekao ugovor, rekao je Joke Vranković nakon poraza od Grčke 74-69 kojim je Hrvatska prvi put u povijesti ispala u prvom krugu Europskog košarkaškog prvenstva.

Iako je ovo najlošiji plasman naše reprezentacije ikad, izbornik “akciju Litva” nije okarakterizirao neuspjehom, već je samo “nezadovoljan”. Međutim, nema straha. Joke više neće biti izbornik hrvatskih košarkaša.

- Nije mu istekao ugovor jer ga nije ni imao, mi sve radimo po etapama. Stručni savjet će se sastati što hitnije, dati svoje mišljenje o ovom prvenstvu i predložiti nove poteze - objasnio je predsjednik HKS-a Danko Radić.

Joke je po tko zna koji put pričao o “objektivnim okolnostima” i “određenim situacijama”, a najviše je kukao za nedostatkom dvojice vanjskih igrača u rotaciji - Marka Tomasa, koji se ozlijedio u utakmici protiv Makedonije, te Roka Ukića, koji je otpao dan prije nego se trebao priključiti pripremama.

- Normalno je da mi ostaje gorak okus. U životu ima dobrih i loših epizoda. Nažalost, ova je završila loše - stručno je prokomentirao bivši izbornik debakl u Alytusu

Stručni savjet mora odraditi formalni dio posla i razriješiti Joku dužnosti, ali mora i snositi posljedice, baš kao i predsjednik Saveza. Ipak su oni na klupu postavili čovjeka, koji je priznao da mu je ovo bilo veliko iskustvo. Nasreću, imamo reprezentaciju baš zato da se na njoj kale mladi, nedokazani treneri.

- S obzirom na to kakvu smo skupinu imali i s kakvom smo se skupinom trebali križati, trebali smo ući u četvrtfinale. Da smo bili u drugom dijelu ždrijeba, bio bih zadovoljan i plasmanom u drugi krug. Struka je imala potpunu slobodu u odabiru igrača i organizaciji priprema - rekao je je Danko Radić, a onda samouvjereno ispalio kako u cijeloj priči nema niti malo njegove krivice.

- Svatko ima pravo pogriješiti u odabiru. Nekad moraš izabrati manje zlo. Od Joke nije bilo iskusnijeg trenera jer Repeša i Spahija nisu željeli taj posao. Sad je sazrijelo vrijeme da se Spahija vrati - napomenuo je Radić.

No, ovaj je EP pokazao da je nešto trulo u košarci hrvatskoj. A trulu biljku najbolje je uništiti u korijenu.

Popović: Morali smo proći ovu skupinu

Prvo poluvrijeme smo igrali kriminalno i tu smo izgubili utakmicu. Kasnije smo odigrali dobro, ali nismo imali dovoljno snage za potpuni preokret. Kriv je naš mentalitet. Protiv Grčke odigramo dobro, a protiv BIH izgubimo 15 koševa razlike. Iz ove smo skupine morali proći dalje, jednostavno morali. Ne znam što će se događati u našoj reprezentaciji u budućnosti, ali mislim da će se morati raditi puno bolja selekcija, rekao je Popović.

Za Euro u Sloveniji kroz kvalifikacije

Prvi put u povijesti hrvatska reprezentacija nije se plasirala među 12 najboljih u Europi. U tri je navrata, 1997., 1999. i 2003. bila 11., a osim toga ima još dva šesta, dva sedma mjesta te dvije davno zaboravljene bronce iz 1993. i 1995. godine.

Nakon što je kroz dodatne kvalifikacije 2008. izborila Peking, Hrvatska ponovno neće na Olimpijske igre, a za Europsko prvenstvo u Sloveniji 2013. morat će se izboriti kroz kvalifikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome