Obavijesti

Sport

Komentari 19

Jokić razočarao Srbe: Ne mogu sad nastupiti za reprezentaciju

Jokić razočarao Srbe: Ne mogu sad nastupiti za reprezentaciju

Jednostavno, stanje mog tijela iziskuje duže odsustvo s terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram prihvatiti, objasnio je MVP NBA lige

VIDEO

Za razliku od Luke Dončića, koji se stavio na raspolaganje slovenskoj košakraškoj reprezentaciji za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Nikola Jokić (26) to nije napravio.

Najkorisniji igrač NBA lige, koji je s Denver Nuggetsima ispao u drugoj rundi doigravanja protiv Phoenix Sunsa Darija Šarića, neće biti u selekciji Igora Kokoškova u Beogradu na turniru od 29. lipnja do 4. srpnja.

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kad moram priopćiti da, i uz ogromnu želju, nisam u mogućnosti nastupati za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tijela iziskuje duže odsustvo s terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram prihvatiti - rekao je Jokić za Tanjug.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Srbija će u prvom krugu igrati protiv Dominikanske Republike i Filipina, a u drugoj skupini su Portoriko, Italija i Senegal. Samo pobjednik osigurat će olimpijsku vizu.

- Uvjeren sam da momci i bez mene imaju kvalitetu napraviti rezultat koji će nam svima donijeti mnogo radosti - rekao je Jokić.

Nikola je u 72 utakmice ove sezone igrao u prosjeku 35 minuta, zabio 26,4 koša, imao šut za dva 61 posto, za tricu 39. Skupio je 10,8 skokova i 8,3 asistencije po utakmici. Šesnaest puta imao je triple-double, a čak 61 put double-double.

Jokić i Dončić u najboljoj petorci

Centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić, zvijezda Dallas Mavericksa Luka Dončić, vođa Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo, kapetan Golden State Warriorsa Stephen Curry i najbolji igrač LA Clippersa Kawhi Leonard izabrani su u najbolju momčad osnovnog dijela sezone u NBA ligi, objavljeno je u srijedu.  

Antetokounmpo je bio jedini košarkaš sa svih 100 glasova za prvu NBA petorku (maksimalnih 500 bodova) u koju je uvršten treću godinu zaredom, a peti put ukupno. Najkorisniji igrač (MVP) ove sezone Nikola Jokić u prvu je momčad uvršten drugi put u posljednje tri sezone, a za to je dobio 99 od 100 glasova (498 bodova). Najbolji strijelac osnovnog dijela sezone Stephen Curry s 32 koša u prosjeku dobio je 98 glasova za najbolju petorku (496 bodova) u koju je uvršten po četvrti put.

Luka Dončić je drugu godinu zaredom dio najbolje NBA momčadi s 55 glasova za prvu petorku i ukupno 402 boda, dok je Kawhi Leonard treći put izabran u prvu petorku s 28 glasova i ukupno 323 bodova, što je bio drugi najbolji ukupni zbroj među krilnim igračima iza Antetokounmpa.

Svaki glas za prvu petorku donosio je pet bodova, za drugu tri, a za treću jedan, a glasači iz pisanih i elektroničkih medija su morali u svoj izbor uvrstiti po dva beka, dva krila i jednog igrača na poziciji centra. 

Tako su zvijezda Portland Trail Blazersa Damian Lillard (372 glasa) i centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid (352) završili su drugoj petorci zbog svojih pozicija u momčadi, iako su imali više bodova od Leonarda. Uz spomenuti dvojac, drugu postavu sezone čine još razigravač Phoenix Sunsa Chris Paul (311 bodova), krilni centar New York Knicksa Julius Randle (253) i vođa Los Angeles Lakersa LeBron James (174).

Treću postavu čine centar Utah Jazza Rudy Gobert (148), krilo Miami Heata Jimmy Butler (131), Paul George iz LA Clippersa (89), najbolji strijelac Washington Wizardsa Bradley Beal (71) i razigravač Brooklyn Netsa Kyrie Irving (61).

Krilni igrač Boston Celticsa Jayson Tatum imao je više bodova (69) od Irvinga, ali je njegova pozicija već bila popunjena pa je ostao prvi "ispod crte".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...