Obavijesti

Sport

Komentari 1

Jordan otkrio koji mu je sport najteži: Jedino to u meni može opet probuditi kompetitivnost

Jordan otkrio koji mu je sport najteži: Jedino to u meni može opet probuditi kompetitivnost
4

Nakon što se legendarni NBA košarkaš Michael Jordan povukao iz košarke 2003. godine, postao je strastveni igrač golfa te je u razgovoru sa Stephenom Curryjem rekao da je golf najteži sport

VIDEO

Legendarni američki košarkaš Michael Jordan (58) tijekom devedesetih godina osvojio je šest naslova prvaka NBA lige, a 1993. godine šokirao je košarkaški svijet najavivši odlazak u mirovinu na vrhuncu slave.

POGLEDAJTE VIDEO: Michael Jordan

Pokretanje videa...

Videovijesti 27 08 VIDEO

- Izgubio sam strast za košarkom - rekao je tada 31- godišnji Jordan na konferenciji za medije u Chicagu 6. listopada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je to samo tri mjeseca nakon tragičnog ubojstva njegovog oca Jamesa. Dvojica tinejdžera opljačkali su ga, ukrali mu automobil i tijelo ostavili u močvarama okruga McColl. Najveća tragedija u njegovom životu psihički ga je razorila, a Jordan se odlučio posvetiti bejzbolu, sportu koji je igrao u mladosti i koji je njegov otac preferirao. 

Unatoč velikim uspjesima u košarci i razočaranju u bejzbolu, niti jedan od ta dva sporta Jordan ne smatra najtežim. U razgovoru sa Stephenom Curryjem iz Golden State Warriorsa, Jordan je rekao da se zbog kompetitivne naravi zainteresirao za golf. 

The 2020 Ryder Cup

- Počeo sam se baviti golfom prvenstveno zato što je to za mene najteži sport - rekao je Jordan pa nastavio: 

- Uvijek mogu odgovoriti protivniku, defenzivcu, napadaču ili kome god, ali u golfu se konstantno borite sami protiv sebe kako bi došli do savršenstva. Svaki zamah. Svaki udarac  - kazao je pa nastavio:

- Za osobu natjecateljskog duha kao što sam ja, ovo je ono što me drži na životu. Kad se maknem od košarke jedino golf može u meni probuditi tu razinu kompetitivnosti. Izluđuje me kad ne igram pa između golfa idem na pecanje kako bih radio na strpljenju. 

Jordan, koji se službeno povukao iz košarke 2003. godine, strastveni je igrač golfa te je igrao na dobrotvornim turnirima, ali je imao problema i s kockom. 

Richard Esquinas, jedan od Jordanovih bivših golf -partnera, priznao je u knjizi "Michael i ja: Naša ovisnost o kockanju" da mu je legendarni košarkaš u jednom trenutku bio dužan više od milijun eura. Esquinas je tvrdio kako je Jordanu uzeo više od 900.000 dolara klađenjem na golf, od čega mu dobar dio nije platio. 

The 2020 Ryder Cup
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje