Obavijesti

Sport

Komentari 22

Još 2017. postao hit YouTubea driblajući Verrattija i Di Mariju

Još 2017. postao hit YouTubea driblajući Verrattija i Di Mariju
3

Rođen je u Kamerunu gdje je nogomet igrao bosonog, pa je s osam godina preselio u Švicarsku. A 2012. godine asistirao je Josipu Drmiću za pobjedu (2-1) protiv Hrvatske U-21 u Koprivnici...

VIDEO

U Maksimiru su riješili potragu za lijevom bekom, novi igrač Dinama postat će 29-godišnji Francois Moubandje. Cijeloga ljeta švicarski nogometaš bio je "prvi pick" Dinamove struke, no u cijelu priču ubrzo su se uključili klubovi poput Seville, Atletico Madrida, Getafea ili Levantea kojima on ipak nije bio prvi izbor. I zbog toga se sve toliko odužilo.

Jacques Francois Moubandje rođen je 21. lipnja 1990. u Kamerunu (Douala), ali je s osam godine s obitelji preselio u Švicarsku. Još u Kamerunu nogomet je navikao igrati - bosonog, a onda mu je stariji brat poklonio prve kopačke. Prve ozbiljnije nogometne korake napravio je u Perly-Certouxu, pa preko Saint-Jeana i Servettea kao 16-godišnjak stigao u Meyrin. Tri godine kasnije, točnije u siječnju 2010., vratio se u Servette i potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri. 

Servette su sezonu 2011/12. završile na četvrtoj poziciji, a Moubandje je bio jedan od najboljih igrača momčadi. I te je sezone po prvi put nastupio za švicarsku reprezentaciju do 21 godine za koju je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo do 21 godine 2013. skupio tri nastupa. No, samo jednom je odigrao svih 90 minuta, protiv Hrvatske u Koprivnici kada je u 90. minuti asistirao Drmiću za pobjedu (2-1) Švicarske. A tada je zaigrao i protiv Marija Šituma, uskoro i novog suigrača.

Switzerland Training Session and Press Conference

Francois Moubandje preselio je u rujnu 2013. godine u Toulouse, Francuzi su Servetteu iskeširali milijun eura. U sezoni 2013/14. mučio se s ozljedama, no onda godinu dana kasnije oduševio u francuskoj ligi i stigao do reprezentacije. U Toulouseu je proteklih godina igrao uz nekoliko renomiranih igrača poput Zebine, Auriera ili Ben Yeddera, a svojedobno je svlačionicu dijelio i s bivšim igračem Dinama Tongom Doumbijom.

Francuske medije posebno je zaintrigirao 2017. godine kada se na utakmici protiv PSG-a sjajnim lažnjacima riješio Angela Di Marije i Marca Verrattija, taj je prodor švicarskog nogometaša postao hit na YouTubeu.

Proteklih godina privukao je interes West Hama i Wolverhamptona, ovoga ljeta za njim su poludjeli Španjolci, a Moubandje će završiti u Dinamu gdje će ga dočekati i reprezentativni suigrač Mario Gavranović. Dinamo će se tako pojačati drugim igračem, u Maksimir je prije toga stigao Ivo Pinto, a oba beka redove hrvatskog prvaka pojačali su bez odštete.

Francois Moubandje bi prema CV-u trebao biti veliko pojačanje za lijevi bok Dinama, iza njega je 147 službenih nastupa u dresu Toulousea gdje već pet sezona nastupa u kontinuitetu. Bio je član reprezentacije na Europskom prvenstvu 2016. i Svjetskom prvenstvu 2018. godine, a za Švicarsku je skupio 21 nastup.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola