Obavijesti

Sport

Komentari 1

Još malo i spremno: Pogledajte predivni bazen u Spaladiumu

Još malo i spremno: Pogledajte predivni bazen u Spaladiumu
3

Sve ide svojim tijekom, organizacija bi trebala biti po hrvatskoj tradiciji na najvišoj razini, a bit će tu i popratnih sadržaja tijekom dvotjednog natjecanja (27. kolovoza - 10. rujna)

Tri tjedna prije nego prve vaterpolistice i vaterpolisti zaplivaju u njemu, bazen koji je postao centar Spaladium arene ispunio se onim najbitnijem - vodom. Tri milijuna litara tekućine bez koje nema života sada krasi dva splitska bazena, onaj u kojem će se igrati utakmice te onaj manji za zagrijavanje.

Grade bazen u Spaladium areni: Tri milijuna litara vode se grije, bit će spektakl za 9000 ljudi...
Grade bazen u Spaladium areni: Tri milijuna litara vode se grije, bit će spektakl za 9000 ljudi...

- Bazeni su u funkciji, sustav radi, sve je provjereno i sve je u redu. Slijedi podizanje temperature vode, kao i faza dodatnog, konačnog dotjerivanja dvorane. Od montiranja LEN ekrana, displaya, golova, internetskog i telekomunikacijskog povezivanja, svega što je potrebno za normalno odvijanje natjecanja i uživanja u vaterpolu svima onima koji će ondje bilo raditi ili gledati utakmice i navijati - rekao je, prenosi HVS, uoči primopredaje bazena Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Organizacijskog odbora Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu 2022.

- Valjalo je osigurati 33 tone pijeska koji je nužan za filtriranje vode, plus dodate kemikalije. Da ne govorim o 400.000 litara lož-ulja potrebnog kao energija za zagrijavanje bazenske vode, ali i hlađenje zraka u dvorani.

Dakle, sve ide svojim tijekom, organizacija bi trebala biti po hrvatskoj tradiciji na najvišoj razini, a bit će tu i popratnih sadržaja tijekom dvotjednog natjecanja (27. kolovoza - 10. rujna).

- Imat ćemo veliku međunarodnu izložbu karikatura na temu vaterpola. Hrvatski športski muzej priprema izložbu unutar dvorane o povijesti hrvatskog vaterpola. Imat ćemo i ‘zabavni grad’ u sklopu dvorane s nizom koncerata, zabavnog sadržaja, atrakcija za djecu kako bi svi navijači imali zabavu prije i nakon utakmice. Svaku večer ćemo imati neki koncert, tako da nakon natjecateljskog dana, ljudi lijepo uživaju u ljetnoj večeri uz glazbu, sport, zabavu. Planiramo i kongres kineziologa uz pomoć Kineziološkog fakulteta u Splitu s nizom eminentnih predavača. Jednako tako i trenerski seminar, pa Kamp HVS-a s preko 200 djece, svih naših mlađih dobnih skupina