Obavijesti

Sport

Komentari 92

Još samo Španjolska! Evo kad i gdje Hrvatska igra finale...

Još samo Španjolska! Evo kad i gdje Hrvatska igra finale...

Furija nas je prije dvije godine izbacila iz osmine finala Europskog prvenstva pa eto zlatne prilike za revanš koji ne može biti slađi. Pobjeda nam donosi trofej koji je tako blizu

VIDEO

Zlatko Dalić već sada je napravio čudesne stvari kao nijedan hrvatski izbornik, a još samo jedna stepenica dijeli ga od prvog povijesnog trofeja za hrvatsku reprezentaciju. A ona se zove - Španjolska!

Pokretanje videa...

luka modrić odmah nakon pobjede nad nizozemsom 00:57

Hrvatska je u srijedu još jednom demonstrirala taj prkos, inat i pobjednički mentalitet s kojim smo došli do svjetskog srebra i bronce. Vatreni su u spektakularnom susretu pobijedili Nizozemsku (4-2) i plasirali se u finale Lige nacija pred više od 15 tisuća hrvatskih navijača u Rotterdamu.

UEFA Nations League - Semi Final - Netherlands v Croatia

Za tri dana ćemo na istom stadionu igrati protiv Španjolske koja je u polufinalu pobijedila Italiju, a naših navijača trebalo bi biti još više. Furija nas je prije dvije godine izbacila iz osmine finala Europskog prvenstva pa eto zlatne prilike za revanš koji ne može biti slađi. Pobjeda nam donosi trofej koji je tako blizu! Bliže smo mu bili samo na SP-u u Rusiji kada smo se senzacionalno probili do finala, ali nažalost izgubili od Francuske. 

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija

Vatreni igraju u sjajnoj formi i vjeruju u sebe, što su uostalom i pokazali protiv Nizozemske u produžetku. Pa nismo bez razloga kraljevi produžetaka.

Kad i gdje se igra finale?

Hrvatska neće morati iz Rotterdama, na kultnom De Kuipu će u nedjelju od 20.45 igra finalna utakmica trećeg izdanja Lige nacija. Traži se treći pobjednik nakon Portugala i Francuske. Bit će to Hrvatska ili Španjolska

Isti dan na stadionu De Grolsch Veste u Enschedeu u ranijem terminu od 15 sati igra se utakmica za treće mjesto. Za utješnu nagradu borit će se Italija i Nizozemska. 

Protiv koga igramo finale?

Hrvatska će se za trofej boriti protiv Španjolske. Utakmice ove dvije reprezentacije već su klasik. Pobjeđivali su i jedni i drugi, rušili su 'vatreni' furiju u samim završnicama, a i obrnuto. Neke od ovih utakmica pamtit će se dugo, a prva među njima zauvijek će ostati upamćena kao jedan od prvih velikih 'skalpova' naše reprezentacije.

Hrvatska je 23. ožujka 1994. godine srušila Španjolce u Valenciji (2-0) golovima Roberta Prosinečkog i Davora Šukera. Na klupi je debitirao najveći Miroslav Ćiro Blažević.

POGLEDAJTE VIDEO: ZLATKO DALIĆ O PROTIVNICIMA U NEDJELJU

Nismo potom pet godina igrali sa Španjolcima, a sljedeće tri utakmice bile su prijateljske. Izgubili smo 1999. godine 3-1, godinu kasnije igrali 0-0, pa onda 2006. godine izgubili 2-1. Na Euru 2012. godine izgubili smo u posljednjem kolu grupne faze (1-0) i ispali s turnira, ali revanširali smo im se četiri godine kasnije i Francuskoj (2-1) završivši ispred njih u skupini.  

Iz Hajduka objasnili zašto jedini iz HNL-a nisu čestitali Hrvatskoj na plasmanu u finale Lige nacija
Iz Hajduka objasnili zašto jedini iz HNL-a nisu čestitali Hrvatskoj na plasmanu u finale Lige nacija

Tek što smo se oporavili od lude proslave svjetskog srebra u Rusiji, Španjolska nas je u rujnu 2018. godine otrijeznila razbivši nas 6-0. No, uzvratili smo im dva mjeseca kasnije na Maksimiru kada je Tin Jedvaj zabio za 3-2 i pobjedu u 93. minuti.

Posljednji put smo se susreli prije dvije godine u osmini finala Eura u Kopenhagenu. Poveli smo 1-0, Španjolci preokrenuli na 3-1, ali smo i njima pokazali što je hrvatski inat. Izjednačili smo na 3-3 golovima Oršića i Pašalića u sudačkoj nadoknadi pa susret odveli u produžetke. Nažalost, tamo smo izgubili 5-3, što je dan danas izborniku Daliću jedini poraz u produžecima na klupi reprezentacije. 

Kako do ulaznica?

Na polufinalu protiv Nizozemske je bilo oko 17.000 hrvatskih navijača, a u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) se nadaju kako bi ih na finalu moglo biti i više.

- Svi oni koji su u četvrtom mjesecu u redovnom procesu kupili ulaznice za finale, sada su dobili potvrdu da tu kupnju mogu izvršiti, a drugih ulaznica trenutačno nema - kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

No, ipak postoji nada za one koji žele na utakmicu. Postoji mogućnost da Uefa pusti u prodaju dodatni kontingent ulaznica u slučaju da isti ne kupe navijači Španjolske koji i nisu previše zainteresirani za ovo natjecanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz